Hyppää sisältöön

Poliisi on selvittänyt 14-vuotiaan pojan kuolemaan johtaneen jäärataturman tapahtumien kulun

Turma tapahtui viime maaliskuussa Kurikan Jalasjärvellä. Asia siirtyy seuraavaksi syyteharkintaan.

Maaliskuussa yläkouluikäisen pojan kuolemaan johtaneen jäärataturman esitutkinta on valmistunut. 14-vuotias poika menehtyi maaliskuussa auton vajottua jäihin Kurikan Jalasjärvellä Etelä-Pohjanmaalla.

Asiaa on tutkittu kuolemantuottamuksena.

Esitutkinnan perusteella kummankaan turmahetkellä radalla olleen ja veteen vajonneen auton kuljettajalla ei ole osuutta epäiltyyn kuolemantuottamukseen. Onnettomuudessa kuoli toisen auton apukuljettaja.

Turma tapahtui Hirvijärven radalla, jossa oli turmahetkellä ajamassa kaksi autoa. Toisen auton kuljettaja oli alle 15-vuotias, toisen auton kuljettaja oli täyttänyt 15 vuotta.

Tapahtumien kulku selvitetty

Esitutkinnassa poliisi on selvittänyt tapahtumien kulkua. Poliisin mukaan edellä ajaneen auton eturengas oli osunut jäässä olleeseen reikään ja tästä syystä auto oli kierähtänyt katolleen. Takaa tullut auto oli osunut lievästi katolleen kääntyneeseen autoon ja pysähtynyt.

Pian autojen pysähdyttyä autot olivat vajonneet jään läpi. Katolleen kääntyneen auton kuljettaja oli päässyt pois autosta, mutta matkustajana ollut henkilö oli jäänyt autoon ja menehtynyt. Takaa tulleen auton kuljettaja ja matkustaja olivat päässeet ulos autosta.

Esitutkinnan perusteella poliisi toteaa, että turma on ollut kummankin auton kuljettajalle ennalta arvaamaton tapahtuma.

Edellä ajaneen auton kuljettaja ei ole tiennyt jäässä olevasta reiästä. Poliisin mukaan asian rikosoikeudelliseen arviointiin liittyy myös kuljettajan nuoruus. Lisäksi turma-auton kuljettaja ollut tekohetkellä alle 15-vuotias, joten hän ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa ja asian esitutkinta on hänen osaltaan lopetettu.

Esitutkinnan perusteella takaa tulleen auton kuljettaja ei ole toiminut huolimattomasti tai tahallaan niin, että edellä ajaneen auton kyydissä ollut matkustaja olisi hänen toimintansa vuoksi menehtynyt.

Syyteharkinta koskee neljää henkilöä

Tapaus siirtyy seuraavaksi syyteharkintaan ja syyttäjä arvioi esitutkinnan perusteella kaikkiaan neljän henkilön osuutta kuolemantuottamukseen.

Kaksi henkilöistä on jääradalla turma-aikaan paikalla olleita aikuisia. Kaikkien neljän osalta syyttäjä harkitsee, ovatko he olleet vastuussa radalla tapahtuneesta ajosta ja jääradan kunnosta.

.
.