Hyppää sisältöön

Thaimaan pääministeri uhkaa mielenosoittajia kaikilla mahdollisilla laeilla ja säädöksillä

Prayuth ei kertonut tarkoittiko uhkaus myös sitä, että mielenosoittajia syytettäisiin kuningashuoneen loukkaamisesta.

Pääministeri Prayuth Chan-ocha 31. maaliskuuta 2015, jolloin hän ilmoitti sotatilalain kumoamisesta. Prayuth sanoi omaavansa suuret valtaoikeudet väliaikaisen perustuslain nojalla. Kuva: EPA / STR Thailand Out

Thaimaa koventaa otteitaan mielenosoittajia vastaan, jotka ovat vaatineet pääministerin eroa, uutta perustuslakia ja kuningashuoneen uudistamista heinäkuusta lähtien

Thaimaan pääministeri Prayuth Chan-ocha sanoo, että mielenosoittajia vastaan aletaan käyttää kaikkia mahdollisia lakeja. Ilmoitus tuli päivää uusien mielenosoitusten jälkeen.

Bangkokissa oli keskiviikkona liikkeellä tuhansia mielenosoittajia. Mielenosoittajat heittivät maalia Bangkokin poliisipäämajaa vastaan.

– Tulimme tänne, vain ja ainoastaan, koska olemme vihaisia, sanoi protestijohtaja Panusaya "Rung" Sithijirawattanakul sanoi uutistoimisto Reutersille eilen.

Mielenosoittajat olivat liikkeellä poliisin kovia otteita vastaan. Poliisi oli käyttänyt päivää aiemmin vesitykkejä ja kyynelkaasua mieltään osoittavia ihmisiä vastaan. Kymmeniä loukkaantui.

Thaimaassa mielenosoittajat heittivät maalia Thaimaan poliisin päämajan portin päälle 18. marraskuuta 2020. Kuva: Rungroj Youngrit / Epa

Pääministeri haluaa nyt mielenosoitusten loppuvan.

– Mikäli tilanteeseen ei puututa, se voi vahingoittaa maatamme ja rakastettuamme monarkiaamme, Prayuth sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Hallitus lisää toimintaansa ja käyttää kaikkia lakeja, kaikkia säädöksiä mielenosoittajia vastaan, jotka rikkovat lakeja.

Prayuth ei kertonut tarkoittiko uhkaus myös sitä, että mielenosoittajia syytettäisiin kuningashuoneen loukkaamisesta. Thaimaassa voi joutua vankeuteen kuningashuoneen arvostelemisesta.

Kuningas Maha Vajiralongkorn on aiemmin toivonut, että pykälää ei käytettäisi. Hän on jo vuosikausia viettänyt paljon aikaa Saksassa.

Lue lisää:

.
.