1. yle.fi
  2. Uutiset

Viitasaarella on käynnissä koronatartunnan jäljitys, koko lukio siirretty etäopetukseen ensi viikoksi – Pihtiputaalla karanteeniin parikymmentä

Sekä Pihtiputaalla että Viitasaarella on todettu koronavirustartunnat.

Viitasaari
Lapsi opettaa äitiä kuinka käytetään Google hangoutsia.
Pihtiputaalla kaikkiaan 44 viidesluokkalaista on nyt etäopetuksessa, mutta heistä kaikki eivät ole koronakaranteenissa. Kuvituskuva. Henrietta Hassinen / Yle

Pihtiputaan Putaanvirran koululla ja Viitasaaren lukiossa on todettu koronavirustartunnat. Tieto tartunnoista vahvistui keskiviikkona 18. marraskuuta.

Putaanvirran koulun kaikki altistuneet on tavoitettu ja heidät on asetettu karanteeniin. Varotoimenpiteenä kaikki Putaanvirran viidesluokkalaiset ovat etäopetuksessa 23. marraskuuta saakka. Etäopetuksessa on yhteensä 44 viidesluokkalaista. Lääkäri Lauri Mielityinen kertoo, että heistä noin parikymmentä on asetettu karanteeniin.

Viitasaaren lukion koronatartunnan osalta tartunnan jäljitys alkoi aamulla 19. marraskuuta. Tieto tartunnasta tuli myöhään keskiviikkoiltana.

Tartuntaketjujen selvittämisen ja altistuneiden tavoittamisen ajaksi koko Viitasaaren lukio on etäopetuksessa 27. marraskuuta eli ensi viikon loppuun asti.

Myös lukiolaisten opetus Viitasaaren alueen musiikkiopistossa toteutetaan etäopetuksena ensi viikon loppuun saakka. Muu musiikkiopiston toiminta järjestetään normaalisti.

Wiitaunionin sivistyksen toimialajohtaja Jutta Hartojoki kertoo, että tartuntojen lähdettä ei vielä tiedetä.

Wiitaunionin peruskouluissa ja lukioissa siirrytään tartuntojen seurauksena myös aiempaa tiukempiin hygienia- ja turvavälikäytäntöihin sekä porrastettuihin välitunteihin ja ruokailuihin.

Koulujen henkilökunnalla on mahdollisuus maskin tai visiirin käyttöön.

– Opiskellaan oman ryhmän kanssa ja opettajat ovat omien luokkiensa kanssa. Pyritään siihen, että lapsilla on mahdollisimman turvallinen olo kouluissa ja myös huoltajilla turvallinen ja rauhallinen mieli. Tällä hetkellä laajemmin kouluihin ei ole tulossa maskisuositusta, eikä opettajille ole maskipakkoa, mutta he voivat niitä käyttää, Hartojoki sanoo.

Wiitaunionin johtoryhmä kokoontuu viimeistään huomenna perjantaina ja tiedottaa tilanteesta tarkemmin.

Pihtiputaalla nyt ilmi tullut koronatartunta on kunnan ensimmäinen tai tartuntoja on ollut tähän mennessä alle viisi. Pihtipudas ei näy vielä Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen koronatilastossa, koska THL ei julkaise niiden kuntien nimiä, joissa koronatartuntoja on alle viisi.

Viitasaarella tartuntoja on ennen keskiviikkoista tapausta todettu THL:n mukaan viisi.

Lue seuraavaksi