1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. myrskyt

Liisa-myrsky tekee tuloaan Keski-Suomeen - laajoilta sähkökatkoilta on toistaiseksi vältytty

Ilmatieteen laitos varoittaa, että tuulen nopeus voi Keski-Suomessa olla puuskissa 25 metriä sekunnissa.

myrskyt
Myrskyn katkaisema kuusi järven rannalla.
Liisa-myrskyn ennustetaan kaatavan puita ja katkovan sähköjä Keski-Suomessa tänään. Arkistokuva.Petteri Bülow / Yle

Keski-Suomeen on tänään luvassa jopa vaarallisen voimakasta lounaistuulta. Luhangan Judinsalossa tuuli on puhaltanut tänä aamuna hetkellisesti 19,9 metriä sekunnissa, kertoo Ilmatieteen laitos.

Liisa-myrskyn tulo näkyy jo muutenkin Keski-Suomessa.

Energiateollisuuden sähkökatkokartta on aamun aikana kertonut katkoksista eri puolilla maakuntaa, mutta laajoilta sähköhäiriöiltä on toistaiseksi vältytty.

Aamulla sähköttä on ollut eniten eli muutamia kymmeniä kotitalouksia Jämsässä ja Petäjävedellä.

Sähköyhtiö Elenia kertoo, että sen verkkoon alkoi tulla ensimmäisiä myrskypuuskien aiheuttamia sähkökatkoja Keski-Suomessa varhain aamusta.

Elenia ennakoi, että myrskyisä sää jatkuu koko torstain ja aiheuttaa sähkökatkoja sen alueella pitkälle iltaan. Tuulirintaman kovin kaista riepottaa päivän mittaan muun muassa Keski-Suomea.

Sähköjen palauttamista voi Elenian mukaan hankaloittaa paitsi myrskytuuli myös päivän lyhyys. Asentajien työ on vaikeaa pimeällä, ja sitä vaikeuttaa entisestään sään pakastuminen, mikä hankaloittanee ajokeliä yön aikana.

Sähköyhtiö muistuttaa, että puiden poisto on ammattilaisten työtä, eikä kukaan muu saa omin päin lähteä raivaamaan sähköverkolle kaatuneita puita.

Lue seuraavaksi