Nuori tamperelainen pariskunta tuomittiin ihmiskaupasta – kaksi teinityttöä laitettiin myymään seksiä yli 50 asiakkaalle

Oikeuden mukaan 15-vuotiaalle uhrille oli annettu amfetamiinia ja vanhemmalle alkoholia.

Toinen uhreista oli tekojen aikaan 16–17-vuotias ja toinen 15-vuotias. Tekijät majoittivat heitä asunnossaan Tampereella ja hotellihuoneessa Turussa syksyllä 2018.  Kuva: Antti Eintola / Yle

Nuori tamperelaispariskunta on tuomittu ehdottomaan vankeusrangaistukseen ihmiskaupasta. Tekoaikaan 18-vuotiaat nainen ja mies järjestivät kaksi teinityttöä myymään seksiä.

Teot ovat tapahtuneet syyskuussa vuonna 2018 Turussa ja Tampereella.

Poliisi kertoi asiasta syksyllä 2018, jolloin pariskunta vangittiin törkeästä parituksesta epäiltyinä. Facebook-päivitysten mukaan tuomitut olivat avoliitossa.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi nuoren tamperelaispariskunnan kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Oikeuden mukaan tuomitut hyötyivät ihmiskaupasta alle 7 000 euroa.

Toinen uhreista oli tekojen aikaan 16–17-vuotias ja toinen 15-vuotias. Tekijät majoittivat heitä asunnossaan Tampereella ja hotellihuoneessa Turussa syksyllä 2018.

Oikeuden mukaan vanhemmalla uhrilla oli 50 asiakasta, mistä tuomitut hyötyivät yhteensä 6 000 euroa. Nuorempi uhri myi seksiä kuudelle ihmiselle, ja siitä kaksikko sai itselleen 640 euroa. Rikoshyöty tuomittiin menetettäväksi valtiolle.

Käräjäoikeuden mukaan ihmiskauppa ei ollut törkeää, sillä uhreja ei pakotettu seksikauppaan ja he olisivat voineet lopettaa sen milloin tahansa.

20-vuotias nainen ja 20-vuotias mies tuomittiin kahden ihmiskaupan lisäksi alkoholirikoksesta. Heidän katsottiin antaneen uhreille alkoholia. Mies tuomittiin lisäksi huumausainerikoksesta, sillä hän antoi nuoremmalle uhrille amfetamiinia.

Yle ei julkaise tuomittujen nimiä uhrien yksityisyyden suojelemiseksi.

Pariskunnan lisäksi asiassa tuomittiin 19-vuotias nainen nuorena tehdystä ihmiskaupasta. Hän oli oikeuden mukaan kehottanut nuorempaa uhria seksin myymiseen. Oikeus määräsi tuomitut maksamaan uhreille korvauksia yhteensä 12 000 euroa.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia eli niistä voi valittaa hovioikeuteen.

Lue lisää: