Robin Lardot jatkaa keskusrikospoliisin päällikkönä

Aiemmin Lardot on toiminut muun muassa KRP:n apulaispäällikkönä ja Poliisihallituksessa rikostorjuntayksikössä poliisijohtajana.

Robin Lardot on johtanut KRP:tä vuodesta 2013. Arkistokuva tiedotustilaisuudesta lokakuun lopulta. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Valtioneuvosto on nimittänyt Robin Lardotin jatkamaan keskusrikospoliisin (KRP) päällikkönä. Virkakausi kestää syyskuun loppuun 2025.

Lardot on toiminut KRP:n päällikkönä vuodesta 2013. Lardotilla on laaja-alaista kokemusta poliisin vaativista johtamistehtävistä sekä kehittämishankkeiden läpiviennistä, kerrotaan sisäministeriön tiedotteessa.

Aiemmin Lardot on toiminut muun muassa KRP:n apulaispäällikkönä ja Poliisihallituksessa rikostorjuntayksikössä poliisijohtajana.

Yle kertoi jo eilen keskiviikkona, että Lardotia esitetään jatkokaudelle.

Useampi suomalainen media epäili aiemmin syksyllä, että tehtävän päivitetty hakukuulutus olisi "kuin luotu" Niina Mitikalle. Mitikka työskentelee Porin vastaanottokeskuksen johtajana.

Asia herätti keskustelua myös eduskunnassa.

Lardot on ollut syytettynä poliisijohdon virkarikosoikeudenkäynnissä, joka liittyy Helsingin poliisin tietolähdetoiminnan epäselvyyksiin. Lardotin rikosepäily ajoittuu vuosille 2010–2013, jolloin hän toimi Poliisihallituksessa poliisijohtajana ja rikostorjuntayksikön päällikkönä.

Käräjillä kaikkien kahdeksan syytetyn syytteet kaatuivat. Jutun käsittely on kesken Helsingin hovioikeudessa. Kaikki syytetyt kiistävät syytteet.