1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Järvi-Suomen Energia

Myräkkä on katkonut Järvi-Suomen Energian alueella miltei 18 000 asiakkaan sähköt

Liisa-myrsky on saavuttanut Järvi-Suomen Energian alueen kello kahden maissa iltapäivällä.

Järvi-Suomen Energia
Liisa-myrsky ja Mikkelin keskusta torstaiaamuna.
Yle

Liisaksi kutsuttu myrsky on katkonut Järvi-Suomen Energian alueella miltei 18 000 ihmiseltä sähköt (siirryt toiseen palveluun).

Puoli kolmen jälkeen iltapäivällä eniten sähköjä oli poikki Mikkelissä noin 5000 asiakkaalta ja Kangasniemellä vajaalta 2500 asiakkaalta.

– Tuulirintama on tavoittanut meidän alueen ja aiheuttanut vikoja laajalti. Rintama on edennyt lännestä Mikkelin ohi. Myräkkä tekee nyt tuhojaan Juvan sekä Sulkavan alueella. Aika nopeasti tuulirintama tuntuu liikkuvan, Järvi-Suomen Energian käyttöpäällikkö Juuso Ruottinen kertoo.

Pääasiallisesti haasteita on aiheuttanut linjoille kaatuneet puut ja oksat, jotka aiheuttavat oikosulkuja.

Myräkkä saattaa osoittautua nykytiedon valossa myös yhdeksi rajuimmista Etelä-Savoa tänä vuonna koetelleista myrskyistä.

– Kuultiin naapuriverkkoyhtiöltä, että heidän alueella kyseessä on pahin tuulirintamista tämän vuoden osalta ja vaikuttaa siltä, että näin voi olla meidänkin alueella.

Järvi-Suomen Energialta ennustetaan, että myräkkä on ohi puoleen yöhön mennessä.

– Kyllä tämänlainen ennuste on, että illan ja yön aikana tuulirintama menee meidän ohi. Vikoja paljon saadaan illan ja yön aikana korjattua. Viimeiset jää huomisaamuun. Vaikuttaa siltä tällä hetkellä.

Ilmatieteen laitos on varoittanut huonosta ajokelistä keskiyöllä mahdollisesti alkavan lumi- ja räntäsateen vuoksi.

Lisäksi maakuntaan on annettu varoitus iltapäivällä ja illalla voimakkaasti puhaltavasta tuulesta. Tuulen nopeus saattaa yltyä puuskissa 20 metriin sekunnissa.

Myös koko Saimaalle on annettu kovan tuulen varoitus. Lounaistuuli saattaa puhaltaa iltapäivällä ja illasta 17 metriä sekunnissa.

Lue myös:

Liisa-myrsky on katkonut sähköjä yli 10 000 Järvi-Suomen Energian asiakkaalta

Liisa-myrsky pyyhältää Etelä-Savon yli päivän aikana – Energiayhtiö: "Tämä päivä keskitytään myrskyn vikojen korjaamiseen"

Näin Liisa-myrsky pyyhki Luonterinselällä Saimaalla kahden jälkeen

Lue seuraavaksi