1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tampereen seutukunta

Tampereen seudulla ei uskota ongelmalähiöiden syntyyn – asuinalueet ovat kuitenkin eriytyneet

Tampereen seudun asuinalueet ovat eriytyneet muuttoliikkeen seurauksena.

Tampereen seutukunta
Kerrostaloja Tampereella.
Ongelmien kasaantumista alueille voidaan estää esimerkiksi parantamalla ympäristöä ja palveluita.Miikka Varila / Yle

Muuttoliike on vaikuttanut siihen, että Tampereen kaupunkiseudulle on muodostunut laajenevia hyvinvoivia asuinalueita, mutta myös heikommassa hapessa olevia alueita. Eriytyminen on siis kasvussa, mutta keskimäärin alueella menee hyvin.

Lähiöitä kunnostetaan ja kehitetään, jotta asukkaissa tapahtuisi sekoittumista ja Ruotsin kaltaisia ongelmalähiöitä ei pääsisi syntymään, kertoo kehittämispäällikkö Satu Sinkkonen Tampereen kaupunkiseudusta.

– Tällä hetkellä sellaista vaaraa ei voi sanoa olevan. Minun mielestä keskeisin tekijä on nyt huomioida se, että esimerkiksi verrattuna pääkaupunkiseutuun tai Turun seutuun meidän tilanteemme on erittäin hyvä, Sinkkonen sanoo.

Sinkkosen mukaan Tampereen seudulla ei ole syytä olla erittäin huolissaan. Nyt on oikea hetki tehdä toimia, että tilanne pysyy hyvänä.

– Me olemme tunnistaneet tietynlaista alueellista eriytymistä, mutta ne ovat sellaisia tekijöitä, joihin me voimme vaikuttaa itse, kun kunnilla ja kaupungeilla on tahtotila lähteä tekemään toimia näiden asioiden eteen.

Ongelmien kasaantumista tietyille alueille voidaan estää esimerkiksi parantamalla ympäristöä ja palveluita.

Lue seuraavaksi