1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jyväskylä

Poliisi on kuulustellut henkilöauton kuljettajaa lauantaisesta kuolonkolarista – nuoret järjestävät menehtyneille ystävilleen muistoajon

Poliisin mukaan henkilöauton kuljettaja ei ole enää sairaalahoidossa.

Jyväskylä
Kylttilöitä liikenteenjakajan juuressa Vaajakoskentiellä.
Heli Kaski / Yle

Poliisi on kuulustellut henkilöauton kuljettajaa liittyen Jyväskylässä lauantaina tapahtuneeseen liikenneonnettomuuteen.

Rajussa moottoripyörän ja henkilöauton välisessä kolarissa kuoli kaksi 17-vuotiasta nuorta. Vaajakoskentiellä crossimoottoripyörällä liikenteessä olleet pojat kuolivat törmättyään henkilöautoon.

Rikosylikomisario Olavi Saunamäki Sisä-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että henkilöauton kuljettajan kuulusteluissa ei tullut esiin tapauksen kannalta mitään olennaista uutta.

Paikkakuntalaista miestä on kuulusteltu rikoksesta epäiltynä rikosnimikkeillä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kuolemantuottamus.

Poliisi on jo aiemmin kertonut saamiinsa havaintoihin perustuen, että crossipyörä oli ohittanut hetkeä ennen törmäystä mönkijän ja ajanut muutenkin kovaa vauhtia. Moottoripyörä oli liikenteeseen rekisteröimätön eikä siinä ollut valoja.

Henkilöauton kuljettaja ei Saunamäen mukaan ole enää sairaalahoidossa.

Tapaus siirtyy aikanaan syyteharkintaan.

Vaajakoskelaiset nuoret järjestävät onnettomuudessa kuolleiden ystäviensä muistoksi tulevana lauantaina muistoajon. Muistoajosta kerrotaan Facebookin Vaajakoski-ryhmässä.

Facebook päivityksen mukaan aikuiset voivat osoittaa tukeaan muistoajossa kokoontumalla kynttilöiden kera reitin varrelle Sulunperäntielle ja Urheilutielle. Muistoajo alkaa Palokunnansuoralta kello 17 ja päättyy Vaajakoskentielle onnettomuuspaikalle.

Lue myös

Poliisilta uutta tietoa Jyväskylässä tapahtuneesta rajusta nuorten kuolonkolarista – "Moottoripyörä ohitti hetkeä ennen törmäystä mönkijän"

Jyväskylässä nuorten kuolonkolarin järkyttämille on tarjolla kriisiapua – "Tämä koskettaa laajasti ja syvästi tällä seutukunnalla"

Vaajakosken onnettomuudessa menehtyneet olivat 17-vuotiaita – turmapaikalla huono näkyvyys ja 40 km/h nopeusrajoitus