Hyppää sisältöön

Pyhäntäläinen ruokakonserni Fodelia hakee rohkeaa kasvua ihmisten arjesta ja kuntien ulkoistuksista

Fodelia tunnetaan Real Snacks- ja Feelia-yhtiöistään, mutta kotitalouksien verkkokauppa on jo isoin myyntikanava.

Pyhäntäläinen Real Snacks käyttää vuodessa 6 miljoonaa kiloa perunoita, joista saadaan noin 10 miljoonaa sipsipussia. Arkistokuva Kuva: Marko Pinola / Yle

Pyhäntäläinen ruokakonserni Fodelia on kovassa nosteessa.

Vuosi sitten Helsingin Pörssin First North -listalle hakeutunut Fodelia on kasvanut koronatilanteesta huolimatta ja suunnittelee Pyhännälle miljoonien eurojen investointeja.

Yhtiön toimitusjohtaja Mikko Tahkolan mukaan esimerkiksi Feelian tuotantomäärä pystytään yli kolminkertaistamaan laajennuksen ansiosta nykyisestä 80 000 annoksen päivävauhdista. Real Snacksin tuotantoa puolestaan aiotaan automatisoida entisestään.

Valmisruoka- ja snack-puolen lisäksi yhtiö hakee kasvua kuntien ruokapalvelujen ulkoistuksista. Fodelia tarjoa ulkoistuspalveluja kunnille ja yrityksille yhdessä Barona Horecan kanssa, joka vastaa henkilöstön saatavuudesta.

Fodelia odottaa, että kovissa säästöpaineissa olevat kunnat hakevat säästöjä ruoka- ja ateriapalveluistaan, kuten esimerkiksi Oulu onkin jo päättänyt tehdä.

Yhtiö on osunut ajan hermolle myös kotitalouksien verkkokaupassa, joka aloitti toimintansa helmikuussa juuri ennen kuin koronatilanne alkoi voimakkaammin näkyä Suomessa. Kesällä omaksi yhtiöksi rajattu verkkokauppa on toimitusjohtaja Tahkolan mukaan toimittanut jo yli miljoona ruoka-annosta suomalaiskoteihin.

– Ruoan myynti suoraan kotitalouksille on meille tällä hetkellä erittäin tärkeää liiketoimintaa, josta tulee jo nyt suurin asiakasmyyntimme.

Fodelian kova kasvuvauhti ja vuoden aikana tehdyt ratkaisut on huomattu myös Euroopassa. Pyhäntäläisyhtiö voitti kasvuyritysten Rising Star -kilpailun, jonka järjestivät Euroopan komissio ja kansainväliset pörssitoimijat. Mukana kilpailussa oli kaikkiaan 20 pörssiyhtiötä.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.