Taimelan koulu ja lukio etäopetukseen Lehtimäen pahentuneen koronatilanteen takia – rajoituksia ainakin: kirjastot ja liikuntatilat kiinni, joukkueurheilu tauolle

Lehtimäki on siirtynyt muutamassa päivässä pandemian perustasolta kiihtymisvaiheeseen.

Etäopetus alkaa perjantaina 20.11. ja jatkuu ainakin marraskuun loppuun. (Kuvituskuva) Kuva: Miikka Varila / Yle

Etelä-Pohjanmaan alueellinen koronatyöryhmä pohti tänään torstaina (19.11.) iltapäivällä lisätoimenpiteitä, joilla Lehtimäen nopeasti pahentunut koronatilanne saataisiin talttumaan.

Illansuussa kello 18 aikaan tulleen tiedotteen mukaan, koronatyöryhmä antaa täyden tukensa Järvi-Pohjanmaan perusturvan toimenpiteille koronatilanteen rauhoittamiseksi Alajärven, Lehtimäen ja Soinin alueella.

Alajärven rajoitukset kerrotaan tässä artikkelissa. Soiniin asetetuista rajoituksista voit lukea täältä.

Lehtimäen tartuntojen myötä Alajärvi on siirtynyt alueena pandemian perustasolta kiihtymisvaiheeseen.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri kertoi torstaina 11 uudesta tartunnasta, jotka kaikki liittyvät Lehtimäen tartuntaketjuun.

Taimelan koulu etäopetukseen, lukio etänä loppuvuoden

Osana koronaepidemian taltuttamistoimia Taimelan koulu siirtyy etäopetukseen perjantaista 20.11. alkaen.

Etäopetus jatkuu kaupungin tiedotteen mukaan 4.12. asti.

Koulu huolehtii oppilaiden aterioista. Ruokaa jaetaan koululla kaikille koulupäiville kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja keskiviikkoisin.

Taimelan koulussa on 82 oppilasta. He ovat esikoululaisia ja alakoulaisia. Lehtimäen yläkoululuokat toimivat Alajärvellä.

Taimelan koulun lisäksi etäopetukseen siirtyy Alajärven lukio. Lukio on etäopetuksessa lukukauden loppuun asti.

Rajoituksia kokoontumisiin

Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakunta kokoontuu torstai-iltana ylimääräiseen kokoukseen pohtimaan Alajärven alueelle annettavia koronarajoituksia.

Lautakunnalle esitetään, että että Alajärven kaupungin alueella järjestettävät yli 50 hengen kokoukset ja julkiset tilaisuudet kielletään 4. joulukuuta asti.

Alajärven kaupunki ja Järvi-Pohjanmaan perusturva antavat vahvan suosituksen joukkueurheiluun ja joukkueurheilun kilpailutoimintaan toiminnan tauottamisesta. Lisäksi annetaan vahva suositus, ettei yli 20 hengen kokoontumisia järjestetä sisä- eikä ulkotiloissa.

Vahva suositus annetaan sille, että yli 15-vuotiaat käyttävät maskia myös harrastustoiminnassa.

Alajärven kaupungin koronatiedotteet löytyvät täältä (siirryt toiseen palveluun).

Kirjastot ja liikuntatilat kiinni

Perusturvan päätöksellä seuraavat rajoitukset astuvat voimaan jo 20.11. alkaen ja ovat voimassa 4. joulukuuta asti:

Lasten kotona hoitamista suositellaan, sillä varhaiskasvatuksen asiakasmaksut hyvitetään, jos huoltajat järjestävät lastensa hoidon itse. Avoin varhaiskasvatus suljetaan.

Perusopetuksen yksiköiden henkilökunnalle annetaan suositus käyttää kasvomaskeja. Kiertävät terveydenhoitajat, psykologit, toimintaterapeutit, kuraattorit ja opettajat eivät kierrä Alajärven ja Vimpelin alueella.

Kirjastot ja museot sekä Alajärven kaupungin liikuntatilat (monitoimihalli, pallohalli, uimahalli, kuntosalit ja kaikki muut kaupungin liikuntatilat) suljetaan. Kaikki harrastus-ja vapaa-ajan toiminta kaupungin liikuntatiloissa keskeytetään.

Kaupungin vapaa-ajan tilaisuudet perutaan sisä- ja ulkotiloissa.

Alajärven kansalaisopiston kurssit Alajärvellä ja Soinissa keskeytetään. Taiteen perusopetus järjestetään mahdollisuuksien mukaan etäopetuksena. Myös musiikkiopiston Alajärven ja Soinin opetus keskeytetään. Opetusta järjestetään mahdollisuuksien mukaan etäopetuksena.