1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sähkökatkot

Liisa-myrskyn jäljiltä Pohjois-Karjalan Sähkön alueella noin 6 300 sähkötöntä asiakasta

Liisa-myrskyn aiheuttamat sähkökatkot alkoivat lisääntyä Pohjois-Karjalassa torstaina kello 16 jälkeen.

sähkökatkot
Tuuli ja sade puistelevat puita.
Myrskytuulet piiskaavat Suomea Liisan päivänä. Jaana Polamo / Yle

Liisa-myrsky tarttui Pohjois-Karjalaan aluksi hennoin ottein torstai-iltapäivänä. Myrskyn voima alkoi näkyä kello 16 jälkeen lisääntyvinä sähkökatkoina.

Pohjois-Karjalan Sähkön toimialueella oli yli 4 400 sähkötöntä asiakasta alkuiltapäivästä. Lukumääräisesti eniten sähköttömiä talouksia oli Kontiolahdella ja Liperissä.

Kello 18 jälkeen Pohjois-Karjalan Sähkön jakelualueella oli noin 5 500 sähkötöntä asiakasta. Tilanne oli pahin Lieksassa, jossa oli liki 1 000 sähkötöntä taloutta.

Jo tunnin päästä tästä, kello 19, Lieksan sähköttömien määrä on saatu laskuun. Lieksassa on enää vajaa 500 sähkötöntä. Kello 19 jälkeen listan kärjessä keikkuu Nurmes, jossa on vajaa 850 sähkötöntä taloutta.

Kello 19.20 kärkipaikan vei Nurmes, jossa on noin 1 200 sähkötöntä. Kokonaisuudessaan Pohjois-Karjalan Sähkön jakelualueella oli kello 19.20 edelleen noin 5 500 sähkötöntä asiakasta.

Illalla kello 20 aikaan sähköttömiä asiakkaita oli noin 6 300. Nurmeksessa ja Lieksassa oli molemmissa noin 1 400 sähkötöntä.

PKS Sähkönsiirto on varautunut mahdolliseen suurhäiriöön koko käytettävissä olevalla miehistöllään ja kalustollaan.

Voimakkaan tuulen lisäksi Liisa-myrskyyn kuuluvat rankat sadekuurot, jotka saavat voimaa läheisestä kylmästä rintamasta.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos on käynyt poistamassa kaatuneita puita teiltä muun muassa Lieksassa, Nurmeksessa ja Tohmajärvellä.

Lue seuraavaksi