1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. etäopetus

Tampereen Hervannassa 1 400 oppilasta etäopetukseen korona-altistuksen takia – Kupolin nuorisokeskuksessa mahdollisia altistumisia

Tampereen kaupunki tiedottaa tilanteesta huomenna.

Etäopetus
Koulukirjoja ja kynäkotelo pinossa pulpetin päällä.
Tampereen kaupungin kyse ei ole tautiryppäästä, mutta yksittäisinä esiintyvät tartunnat halutaan hallintaan. Kuvituskuva.Jarkko Riikonen / Yle

Tampereen Hervannassa kahden koulun oppilaat siirtyvät etäopetukseen koronan takia huomisesta alkaen. Kyse on Etelä-Hervannan koulusta ja Ahvenisjärven Pohjois-Hervannan toimipisteestä. Molemmat ovat yhtenäiskouluja.

Koulut ovat suljettuna viikon. Päätöksen teki tartuntatautiviranomainen. Näin suuria etäopetus- tai karanteenimääräyksiä ei ole tänä syksynä Pirkanmaalla nähty, vaikka oppilaitosaltistumisia on ollut paljon.

Tampereen kasvatus- ja opetusjohtaja Kristiina Järvelä kertoo, että kyse on noin 1 400 oppilaasta. Järvelän mukaan kaupunki laatii parhaillaan asiasta tiedotetta välitettäväksi perheisiin.

Järvelän mukaan kyse ei ole tautiryppäästä, mutta yksittäisinä esiintyvät tartunnat halutaan hallintaan.

– Ei ole paniikkia eikä suurta määrää tartuntoja, mutta jotta tilanne saataisiin mahdollisimman ripeästi hallintaan koulut pistetään kiinni viikoksi, Järvelä sanoo.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti (siirryt toiseen palveluun).

Sosiaalisia kontakteja vältettävä myös vapaa-ajalla

Kristiina Järvelä kertoo, että tämänhetkisen tiedon mukaan tartunnat eivät ole koulussa levinneitä.

– Nyt on vahva suositus, että ihmiset välttävät sosiaalisia kontakteja myös vapaa-ajalla.

Tampereen kaupunki tiedotti illalla mahdollisesta altistumisesta Hervannan Kupolin nuorisokeskuksessa.

Nuorisokeskuksessa oleskelleet henkilöt ovat saattaneet altistua koronavirustartunnalle 11. ja 12. marraskuuta.

– Kaikkia tuona aikana Kupolin nuorisokeskuksessa oleskelleita henkilöitä kehotetaan varovaisuuteen ja muistutetaan, että mikäli ilmaantuu infektio-oireita on syytä pysytellä kotona ja hankkiutua koronavirustestiin, tiedotteessa sanotaan.

Kaupunki antaa myös ohjeita, jos oireita ilmaantuu.

  • Koronavirustestiin pääsee täyttämällä koronavirustaudin oirearvion omaolo.fi (siirryt toiseen palveluun)-palvelussa ja lähettämällä sen terveyspalvelujen neuvontaan, josta saa ohjeet testiajan varaamiseen.
  • Jos ei voi käyttää Omaoloa, voi soittaa terveyspalvelujen neuvontaan 03 10023 tai 03 5657 0023 (joka päivä kello 7 - 22). Terveyspalvelujen neuvonnan ollessa kiinni voi soittaa Taysin koronaneuvontanumeroon 03 3116 5333.

Lue myös:Uusimmat tiedot koronaviruksesta: EU-parlamentti ja jäsenmaat sopuun koronatodistuksesta, yliopistoissa yhä luennot etänä syksyllä