1. yle.fi
  2. Uutiset

Inari siirtää tai peruu influenssarokotusaikoja

Kunta ilmoittaa influenssarokotteiden saatavuudesta viikoittain paikallislehti Inarilaisessa sekä Inarin kunnan verkkosivuilla.

influenssarokotteet
Vaxigrip Tetra influenssarokote.
Jatkossa Inarin kunta kohdistaa rokotuksia vain vakavalle influenssalle erityisen alttiina oleville henkilöille ja heidän läheisilleen.Mårten Lampén / Yle

Inarin kunta tiedottaa, että influenssarokotteiden kovan kysynnän vuoksi varattuja influenssarokotusaikoja joudutaan siirtämään tai perumaan. Niihin asiakkaisiin, jotka ovat jo ehtineet varata ajan, ollaan puhelimitse yhteydessä terveydenhoitajien toimesta mahdollisimman pian.

Jatkossa kunta kohdistaa rokotuksia vain vakavalle influenssalle erityisen alttiina oleville henkilöille ja heidän läheisilleen. Erityisen alttiita ovat esimerkiksi voimakkaasti immuunipuutteiset ja vakavasti sairaat henkilöt, alle 6 kuukauden ikäiset vauvat, raskaana olevat naiset ja perussairaat ikääntyneet. Lähipiirillä puolestaan tarkoitetaan henkilöä, joka asuu tai on viikoittain kasvotusten tekemisissä samassa huoneessa vakavalle influenssalle alttiin kanssa.

Inarin kunta tiedottaa, että jatkossa influenssarokotteet annetaan seuraavassa kiireellisyysjärjestyksessä:

- Suonen sisäisiä sytostaatteja saavat potilaat ja samassa taloudessa asuvat henkilöt

- Hankalahoitoinen astma ja COPD

- Vaikeat sydänsairaudet eli toistuvia osastohoitoja tämän vuoden aikana

- Raskaana olevat

- Alle puolen vuoden ikäisten vauvojen vanhemmat

- Muut riskipotilaat, kuten diabeetikot, astmaatikot, sydänpotilaat

Kunta ilmoittaa influenssarokotteiden saatavuudesta viikoittain paikallislehti Inarilaisessa sekä Inarin kunnan verkkosivuilla.

Lue seuraavaksi