Hyppää sisältöön

Liisa-myrskyn jälkien korjaaminen jatkuu tänään – pahimmillaan ilman sähköä oli lähes 20 000 asiakasta

Ilmajohtoverkon vikoja kartoitetaan helikopteripartion ja droonien avulla.

Etelä-Savossa noin 2300 asiakasta on perjantaina aamulla ilman sähköä eilisen Liisa-myrskyn jäljiltä.

Energiateollisuuden sähkökatkokartan (siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun) mukaan pahin tilanne on Pieksämäellä, jossa sähkökatkot koskevat lähes 800 taloutta.

Järvi-Suomen energian kunnossapitopäällikkö Juuso Ruottinen arvioi, että loput sähköverkon viat saadaan korjattua tämän vuorokauden aikana.

– Korjaustyöt alkavat heti aamulla täydellä miehityksellä. Myös ulkopuolista lisätyövoimaa on hankittu, Ruottinen kertoo.

Helikopteripartio nousee ilmaan aamun sarastaessa kartoittamaan loppuja ilmajohtoverkon vikoja. Asentajien käytössä on myös kauko-ohjattavia drooneja, joita voi hyödyntää vaurioiden kartoittamiseen pahimman tuulen tyynnyttyä.

Myrskyn voimakkuus yllätti Järvi-Suomen energian, vaikka kunnostustöihin oltiin varattu runsaasti resursseja. Pahimmillaan ilman sähköä oli eilen illalla jopa 20 000 asiakasta.

Myös tuleville päiville on ennustettu epävakaista säätä ja voimakasta tuulta. Järvi-Suomen energia kertoo jatkavansa valmiustilan ylläpitämistä aina viikonlopulle uusien häiriöiden korjaamiseksi tehokkaasti.

.
.