Hyppää sisältöön

Joulukauden avajaiset Senaatintorilla sunnuntaina

Jouluparaatia ei koronatilanteen vuoksi järjestetä, mutta lähiympäristöön on toteutettu ikkunapolku.

Helsingin ydinkeskustan jouluvaloilla on pitkä perinne, tämä vuosi 72. kerta. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Helsingin joulukausi avataan virallisesti Senaatintorilla tulevana sunnuntaina. Aleksanterinkadulle sytytetään perinteiseen tapaan jouluvalot, paikalla on myös joulupukki.

Jouluparaatia ei koronatilanteen vuoksi järjestetä tänä vuonna. Sen sijaan lähiympäristöön on toteutettu ikkunapolku, jonka asetelmat ovat nähtävillä jouluun saakka.

Tuomiokirkon portailla esiintyy joulupukin lisäksi useita artisteja ja pormestari Jan Vapaavuori pitää puheen.

– Kaupunkijouluun liittyy monia perinteitä, joista Joulukatu Helsingissä, on yksi vanhimmista. Monille sukupolville Joulukadun avajaisista on tullut se hetki, joka avaa virallisen joulunodotuksen. Vaikka vietämme tänä vuonna joulua poikkeuksellisissa olosuhteissa, on hienoa, että Joulukadun perinnettä voidaan kuitenkin jatkaa, Vapaavuori sanoo.

Senaatintorille päästetään koronarajoitusten mukaisesti rajattu määrä katsojia seuraamaan livetapahtumaa. Tapahtumaa voi seurata suorana myös verkossa.

Avajaisten yhteydessä järjestetään myös perinteiset hyväntekeväisyysjärjestöjen joulumyyjäiset.

Helsingin ydinkeskustan jouluvaloilla on pitkä perinne, tämä vuonna 72. kerran. Perinne alkoi vuonna 1949, jolloin Aleksanterinkadun ja sen lähiympäristön kauppiaat koristelivat kadut kaupunkilaisten iloksi havuin ja valoin.

.
.