Hyppää sisältöön

Uusi kisayhtiö Salppuri Oy vauhdittaa tulevia Salpausselän kisoja

Uuden yhtiön omistajina ovat Suomen Hiihtoliitto ja Lahden Hiihtoseura. Tavoitteena on nykyaikaistaa perinteistä tapahtumaa kohti vuoden 2023 kisoja ja 100-vuotisjuhlaa.

Lahden Hiihtoseuran puheenjohtaja Juha Kolu puhumassa Salpausselän kisojen tiedotustilaisuudessa perjantaina. Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle

Salppuri Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Martti Lipponen ja toimitusjohtajaksi Suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen. Uudella yhtiömallilla halutaan taata Salpausselän kisojen tulevaisuus.

Ismo Hämäläinen toimi ennen valintaansa viime vuoden syyskuussa Suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtajaksi Vierumäen Urheiluopiston valmennuskeskuksen johtajana kuusi vuotta.

Kiinnostus hiihtolajeihin on säilynyt, mistä osoituksena on yli miljoona tv-katsojaa maailmancup- ja MM-kisoissa, kertoo Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi.

Uuden mallin avulla tähytään luottavaisesti tulevaisuuteen. Urheilulajien kirjo on kasvanut, sääolosuhteet vaihtelevat ja viimeisimpänä koronapandemia on laittanut kisajärjestäjät uuden eteen.

– Uuden yhtiön myötä kisojen laatu, talous ja tuki lajeillemme turvataan. Avainasemassa ovat myös Hiihtoliiton, Lahden Hiihtoseuran ja Lahden kaupungin yhteistyö, Haapasalmi sanoo.

Uuden organisaation kaupalliseksi johtajaksi on nimitetty Pelicansin entinen toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu.

Lahden kaupunki on aiemmin ilmoittanut tukevansa tapahtumaa 150 000 euron vuosittaisella tuella seuraavat kolme vuotta.

Järjestyksessään 98. Salpausselän kisat järjestetään Lahden urheilukeskuksessa 22.–24. tammikuuta 2021.

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen toimii jatkossa myös uuden Salppuri Oy:n toimitusjohtajana. Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle

Lue lisää:

Salpausselän kisat Oy on vieläkin perustamatta – tammikuun kisojen järjestelyt ovat hyvässä vauhdissa

Salpausselän kisat siirtyvät Hiihtoliiton ja Lahden Hiihtoseuran vastuulle satavuotisjuhlien alla – kaupungin taloudellinen riski pienenee