1. yle.fi
  2. Uutiset

Pirkanmaalla taas 17 uutta koronatartuntaa: Lähes sata tartuntaa tällä viikolla

Yhteensä todettuja tapauksia on nyt 939. Todettuja tartuntoja on tullut ilmi tällä viikolla jo 85. 

Pirkanmaa
Taysin julkisivu.
Antti Eintola / Yle

Pirkanmaalla kerrottiin myös perjantaina 17 uudesta koronatartunnasta. Määrä on sama kuin torstaina kerrottiin.

Yhteensä todettuja tapauksia on nyt 939.

Uusia tapauksia on ollut tällä viikolla selvästi enemmän kuin aiemmin. Keskiviikkona kerrottiin 26 uudesta koronatartunnasta, mikä sivusi yhden päivän ennätystä.

Todettuja tartuntoja on tullut ilmi tällä viikolla jo 85. Tätä vauhtia tästä viikosta voi tulla Pirkanmaalla tähän asti kovin tartuntaviikko.

– Koronatilanteeseen kannattaa Pirkanmaallakin suhtautua vakavasti, TAYS kertoo Twitterissä.

Fimlab tutki torstaina kaikkiaan 1 607 näytettä.

TAYSin erityisvastuualueella on yhteensä 15 ihmistä koronaviruksen takia sairaalahoidossa, joista kaksi teholla. Määrässä on nousua. Erityisvastuualueella koronaviruksen aiheuttamiin seurauksiin on kuollut 13 potilasta. TAYSin erityisvastuualueeseen kuuluvat Pirkanmaan lisäksi Kanta-Häme ja Etelä-Pohjanmaa.

Viime päivinä altistumisia ja tartuntoja on ollut esimerkiksi oppilaitoksissa. Tampereen seudun ammattiopistossa on maskisuositus monessa toimipisteessä tartuntojen ja altistumisten takia.

Tampereen Hervannassa yli tuhat oppilasta ja henkilökuntaan kuuluvaa on nyt etäopetuksessa koronan takia.

Hervannan Kupolin nuorisokeskuksessa oleskelleet henkilöt ovat saattaneet altistua koronavirustartunnalle 11. ja 12.11. Kaikkia tuona aikana Kupolin nuorisokeskuksessa oleskelleita henkilöitä kehotetaan varovaisuuteen ja muistutetaan, että mikäli ilmaantuu infektio-oireita on syytä pysytellä kotona ja hankkiutua koronavirustestiin.

Lisäksi esimerkiksi Pirkkalan Suupanniityn, Lempäälän Lempoisten, Nokian Kankaantaan ja Harjuniityn kouluissa on tartuntoja ja altistumisia.

Lue seuraavaksi