Alajärvelle yli 50 henkilön kokoontumiskielto

Perusturvalautakunta päätti kiellosta, joka alkoi tänään perjantaina ja päättyy perjantaina 4. joulukuuta.

Yli 50 henkilön kokoontumiset on kielletty 4.12. saakka Alajärvellä. Viranomaiset ovat antaneet lisäksi vahvan suosituksen joukkueurheilun tauottamisesta ja ettei yli 20 henkilön kokoontumisia järjestetä sisä- eikä ulkotiloissa. Kuva: Elina Niemistö / Yle

Yli 50 henkilön kokoontumiset ja julkiset tilaisuudet on kielletty Alajärvellä tästä päivästä lähtien aina 4. joulukuuta saakka. Perusturvalautakunta päätti kiellosta torstai-illalla.

Lautakunta päätti myös, että opetuksen järjestäjä voi tarvittaessa siirtää perusopetuksen yksiköiden toiminnan etäopetukseksi.

Alajärvellä jo ainakin lukio ja Lehtimäen Taimelan koulu ovat siirtyneet etäopetukseen. Naapurikunnassa Soinissa yläkoululaiset ovat etäopetuksessa.

Järvi-Pohjanmaalla Alajärven ja Soinin alueilla lähes kaikki julkiset tilat ovat suljettuna ja toiminnot seisahduksissa lähiviikot nopeasti pahentuneen koronatilanteen vuoksi.

Järvi-Pohjanmaalla viikon aikana otetuista koronanäytteistä 12 prosenttia on ollut positiivisia. Altistuneita on noin 150 ja jäljitystyö jatkuu edelleen.

Alajärven seitsemän vuorokauden ilmaantuvuus on 242/100 000 ja Lehtimäen kaupunginosan ilmaantuvuus on peräti 1200/100 000.

Vapaaehtoiset auttavat Lehtimäellä

Lehtimäellä sairastuneita on jo noin prosentin verran alueen asukkaista.

Lehtimäellä vapaaehtoiset ovat lähdössä auttamaan apua tarvitsevia kiristyneen koronatilanteen vuoksi.

Vapaaehtoiset tarjoavat vastikkeetonta ja kiireetöntä kauppa- ja asiointiapua Lehtimäen alueen asukkaille, erityisesti vanhuksille, riskiryhmäläisille ja heille, joilla ei ole omaa tukiverkkoa.

Lehtimäen kauppa- ja asiointiryhmä ottaa tällä viikolla yhteyttä myös vapaaehtoiseen pelastuspalveluun Vapepaan ja sopii varajärjestelyistä, mikäli avuntarvitsijoiden määrä kasvaisi merkittävästi tai jos vapaaehtoisten auttajien rinki estyisi toimimasta.

Kauppa- ja asiointiapuryhmän päivystyspuhelin palvelee päivittäin kello 9–11 numerossa 040 190 2751. Lehtimäen vapaaehtoisten auttajien yhteistyökumppaneita ovat Lehtimäen kappeliseurakunta ja Alajärven kaupunki.