1. yle.fi
  2. Uutiset

Joensuu siirtyi koronan kiihtymisvaiheeseen – hyvinvointijohtaja kertoi uusista rajoituksista: "Toivottavasti maskeja näkyy kasvoilla yhä enemmän"

Laaja maskisuositus on voimassa kaikissa julkisissa tiloissa.

koronavirus
Joensuu siirtyi koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen – mitä se tarkoittaa asukkaiden kannalta?
Joensuu siirtyi koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen – mitä se tarkoittaa asukkaiden kannalta?

Joensuussa on paljastunut viime päivinä useita koronavirustartuntoja, ja kaupunki on nyt epidemian kiihtymisvaiheessa. Se merkitsee uusia rajoituksia ja suosituksia kaupunkilaisten arkeen.

Alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui perjantaina aamulla päättämään toimista epidemian hillitsemiseksi.

Kaupunki antaa vahvan suosituksen käyttää kasvomaskia kaikissa yleisissä tiloissaan sekä tapahtumissa niin sisä- kuin ulkotiloissa. Suositus koskee yli 15-vuotiaita sekä toisen asteen oppilaitoksia ja korkeakouluja. Maskisuositus alkaa välittömästi ja on voimassa toistaiseksi.

– Nyt on hyvin tärkeää, että jokainen kantaisi vastuunsa ja pitäisi huolta turvallisuudesta. Toivottavasti maskeja näkyy yhä enemmän ihmisten kasvoilla, sanoo hyvinvointijohtaja Riitta Huurinainen Joensuun kaupungilta.

Maskisuositus koskee myös kirjastoja ja museoita.

Yli 20 hengen yksityistilaisuuksia suositellaan välttämään, ja aikuisten ryhmäliikunta keskeytetään viikon ajaksi. Keskeytys koskee myös Joensuussa järjestettäviä ottelu- ja kilpailutapahtumia.

Uimahalleissa rajoitetaan sisäänotettavien asiakkaiden määrää. Uimahallien saunat ja kuntosalit suljetaan. Nämä päätökset ovat voimassa viikon ajan, minkä jälkeen niitä arvioidaan uudelleen.

Korkeakouluja suositellaan siirtymään väliaikaisesti etäopetukseen.

Peruskouluissa ja lukioissa opetus järjestetään normaalisti ja korostetaan hygienia- ja turvaväliohjeita. Varhaiskasvatuksen toiminta jatkuu ennallaan. Kaupungin lukioissa ja aikuislukiossa on voimassa maskisuositus maanantaista alkaen. Opiskelijoille suositetaan oman maskin käyttöä.

Eri organisaatiot päättävät ja tiedottavat itse suositusten viemisestä käytäntöön.

Joensuussa on paljastunut laajempi tartuntaryväs, jossa tartunnat ovat levinneet erityisesti korkeakouluopiskelijoiden liikuntaryhmissä sekä kuntosaleilla. Altistumispaikkoja on paljon, ja tartuntojen jäljitystyö on vielä kesken. Altistumispaikat voi tarkistaa Siun soten verkkosivuilta. (siirryt toiseen palveluun)

Joensuuta lukuun ottamatta muut osat Pohjois-Karjalaa ovat edelleen epidemian perustasolla.

Lue myös:

Joensuu on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen

Koronavirustilanne Joensuussa synkkenee

Lue seuraavaksi