1. yle.fi
  2. Uutiset

Kanta-Hämeessä vuorokauden aikana kahdeksan uutta koronatartuntaa – tartunnoista suurin osa on Riihimäen seudulta

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on hoidossa tällä hetkellä kuusi COVID-19-potilasta.

koronavirus
Kuvassa on koronavirustestausta Helsingissä elokuun lopulla vuonna 2020.
Kanta-Hämeessä testien määrä on ollut 1 500 viikossa.Silja Viitala / Yle

Kanta-Hämeessä on todettu kahdeksan uutta COVID-19-tartuntaa. Tapauksista kuusi on Riihimäen seudulta ja kaksi Hämeenlinnan seudulta.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan neljä tapauksista liittyy samaan aiempaan tartuntaketjuun, kahden tartuntaketju on todennäköisesti saatu selvitettyä ja kaksi on toistaiseksi epäselviä.

Yhteen tapaukseen liittyen Hausjärven yläkoulussa on asetettu kaksi henkilöä karanteeniin. Hausjärven kunnan tiedotteen mukaan syynä on viime perjantaina yläasteella tapahtunut altistuminen koronavirukselle. Tartunta on todettu torstaina 19. marraskuuta, mutta sairastuneen oireet alkoivat jo viime viikonloppuna.

Riihimäen seudun terveysviranomaiset ovat asettaneet kaksi koulun työntekijää karanteeniin 23. marraskuuta saakka.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on hoidossa kuusi COVID-19-potilasta. Tehohoidossa ei ole tällä hetkellä hoidossa yhtään koronaviruksesta sairastunutta. Hämeenlinnan Vanajaveden sairaalassa on edelleen hoidossa kaksi COVID-19-potilasta.

Tähän päivään mennessä Kanta-Hämeessä on todettu yhteensä 374 COVID-19-tartuntaa, joista syyskuun alun jälkeen on todettu 256.

Lue seuraavaksi