1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Turku keskeyttää messukeskuksen influenssarokotukset rokotepulan takia

Rokotteita on saatavilla ensi viikon torstaihin saakka.

Turku
Sairaanhoitaja pistää influenssarokotteen ikääntyneen miehen olkavarteen.
Tähän mennessä messukeskuksessa on rokotettu noin 17 000 turkulaista. Arkistokuva.Jarkko Riikonen / Yle

Turun messukeskuksessa parhaillaan käynnissä olevat influenssarokotukset joudutaan keskeyttämään, koska rokotteet ovat loppumassa koko Suomesta. Rokotuksia voidaan antaa messukeskuksessa vielä ensi viikon ajan eli torstaihin 26. marraskuuta saakka.

Perjantaista 27. marraskuuta eteenpäin rokotuksia ei enää voida järjestää.

– Influenssarokotuksia oli tarkoitus jatkaa messukeskuksessa perjantaihin 4. joulukuuta saakka, mutta joudumme perumaan viimeisen rokotusviikon. Tilanne on todella harmillinen. Meillä olisi täysi valmius rokottaa sekä siihen tarkoitukseen vuokrattuna hyvät ja turvalliset tilat, mutta THL ei pysty toimittamaan kuntiin lisää rokotteita, ylihoitaja Jaana Piispanen Turun avoterveydenhuollosta kertoo kaupungin tiedotteessa.

Influenssarokotteita yritetään vielä saada käyttöön, jotta erityisen korkeaan riskiryhmään kuuluvat voitaisiin rokottaa joulukuussa terveysasemalla ajanvarauksella. Terveysasemille jo varatut rokotusajat pyritään järjestämään.

Neuvoloissa rokotteita annetaan niin pitkään kuin rokotteet riittävät. Myös neuvoloissa kaikki tälle vuodelle varatut rokotusajat pyritään järjestämään.

Influenssarokotukset järjestettiin tänä vuonna koronatilanteen takia Turun messukeskuksessa. Tähän mennessä messukeskuksessa on rokotettu noin 17 000 65 vuotta täyttänyttä ja yli 18-vuotiasta riskiryhmään kuuluvaa turkulaista.

Lue seuraavaksi