1. yle.fi
  2. Uutiset

Korkeakoulut Joensuussa etäopetukseen – ammattikorkeakoulu antaa myös lähiopetusta maskit kasvoilla

Karelia ammattikorkeakoulussa on esimerkiksi laboratoriotöitä, jotka vaativat lähiopetusta.

ammattikorkeakoulut
Karelia-ammattikorkeakoulun opastetaulu Joensuun Sirkkalassa.
Joensuun koronaepidemia lisää etäopetusta Karelia ammattikorkeakoulussa. Jouki Väinämö / Yle

Joensuun kiihtyvä koronavirusepidemia sulkee korkeakoulujen ovet lähes kokonaan. Siun soten antamassa ohjeistuksessa linjataan, että korkeakoulut, eli Itä-Suomen yliopiston Joensuun yksikkö ja Karelia ammattikorkeakoulu siirtyvät väliaikaisesti etäopetukseen.

Karelia ammattikorkeakoulu siirtyy maanantaista lähtien etäopetukseen lukuun ottamatta välttämätöntä lähiopetusta tai kampusten erikoistiloja vaativaa opetusta.

– Karelia ammattikorkeakoulu on ollut koko syksyn hybriditilassa eli meillä on ollut noin 40 prosenttia lähiopetuksessa ja 60 prosenttia etäopetuksessa, toteaa rehtori Petri Raivo.

– Kun tässä siirrytään yhä enemmän etäopetukseen, niin emme mene suinkaan kokonaan kiinni, koska ammattikorkeakoulussa on paljon välttämätöntä lähiopetusta, joka pitää järjestää maskien ja turvavälien avulla. Meillä on esimerkiksi paljon laboratoriotöitä, mitkä pitää hoitaa kaikesta huolimatta, jatkaa Raivo.

Kampuksilla tapahtuvassa lähiopetuksessa Karelia tarjoaa opetukseen osallistuville maskit ja muut vaadittavat suojavarusteet.

Lue seuraavaksi