1. yle.fi
  2. Uutiset

Yksi uusi koronavirustartunta Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten alueella on todettu yksi uusi koronavirustartunta, joka nostaa tartuntojen kokonaismäärän epidemian alusta laskettuna 116 tartuntaan.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (EKSOTE)
Kasvomaskeja muovisessa pussissa.
Eksote kehottaa harkitsemaan nyt tarkasti Venäjälle matkustamista, jotta koronavirus ei leviäisi sieltä enempää.Tiina Jutila / Yle

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote on raportoinut tänään perjantaina yhdestä uudesta koronavirustartunnasta.

Tartuntojen kokonaismäärä on epidemian alusta laskettuna nyt 116.

Etelä-Karjalassa suositus käyttää kasvomaskia yleisötilaisuuksissa, tapahtumissa sekä turnaustyyppisissä urheilutapahtumissa on voimassa vuoden loppuun saakka.

Hallitus suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista muualle paitsi maihin, joita maahantulon rajoitukset eivät koske.

Etelä-Karjalassa Eksoten huolena on ollut Venäjältä tulevat tartunnat, joiden vuoksi Eksote kehottaa harkitsemaan tarkkaan, onko Venäjälle matkustaminen nyt välttämätöntä.

Eksote tekee koronavirustestejä myös lieväoireisille. Oirearvion voi tehdä osoitteessa omaolo.fi (siirryt toiseen palveluun). Ajan näytteenottoon saa oirearvion kautta tai soittamalla arkipäivisin hyvinvointi- tai terveysasemalle ja muina aikoina päivystysavun numeroon 116 117.

Yle seuraa koronauutisia niin Suomessa kuin maailmalla. Lue ne tältä sivulta.

Etelä-Karjalaan liittyvät koronavirusuutiset löydät täältä.

Lue seuraavaksi