1. yle.fi
  2. Uutiset

Joensuun Popmuusikot palkittiin hyvänä työnantajana

Perusteluiden mukaan Popmuusikot toimii vastuullisesti ja matalalla hierarkialla.

Ilosaarirock
Ilosaarirock teksti Joensuun laulurinteellä.
Ilosaarirock peruuntui koronavuonna, mutta Joensuun Popmuusikot säästyi yt-neuvotteluilta ja lomautuksilta.Matti Myller / Yle

Vuoden 2020 Taide- ja kulttuurialan työnantaja -palkinto on myönnetty Ilosaarirockia järjestävälle Joensuun Popmuusikoille. Palkinnon myöntää Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU.

Palkintoperusteiden mukaan Joensuun Popmuusikot on toiminut tiennäyttäjänä alan muille työnantajille. Järjestö on uudistanut organisaatiotaan pitkäjänteisesti.

Joensuun Popmuusikoiden yhdistystaustainen ja vapaaehtoistyövoimaan perustuva festivaali siirtyi palkkaorganisaatioksi 2018. Tavoitteena on myös ollut organisaation tuotantoketjun vastuullisuus sekä hierarkian mataluus.

”Haluamme olla reilu, vastuullinen ja suoraselkäinen työnantaja. Tunnistamme alamme pätkätöiden haasteet ja pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaamme ja edistämään koko alan työelämää”, kertoo toiminnanjohtaja Niina Hattunen.

Vuoden 2020 Ilosaarirock peruuntui koronan takia, mutta yhdistys selvisi kuitenkin ilman yt-neuvotteluita ja lomautuksia.

Joensuun Popmuusikoiden lisäksi palkittiin Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen

Lue seuraavaksi