1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. influenssarokotteet

Influenssarokotuksiin ei anneta uusia aikoja Tampereen ja Oriveden terveysasemilla

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on ohjeistanut kuntia antamaan influenssarokotuksia ensisijaisesti vakavalle influenssalle alttiille henkilöille.

influenssarokotteet
Influenssarokotetta pistetään käsivarteen.
Influenssarokotetta pistetään käsivarteen. Arkistokuva. Kalle Niskala / Yle

Influenssarokotteiden suuren kysynnän vuoksi Tampereen ja Oriveden terveysasemien influenssarokotuksiin ei anneta uusia aikoja. Neuvola-, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa rokotukset riskiryhmille jatkuvat toistaiseksi ennallaan.

Tampereella ja Orivedellä on tänä syksynä annettu jo yhtä paljon influenssarokotuksia kuin edellisellä rokotuskaudella yhteensä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on ohjeistanut kuntia antamaan influenssarokotuksia ensisijaisesti vakavalle influenssalle alttiille henkilöille ja heidän lähipiirilleen. Tällä halutaan varmistaa rokotteiden riittävyys.

Erityisen alttiita ovat voimakkaasti immuunipuutteiset ja vakavasti sairaat henkilöt, alle kuuden kuukauden ikäiset vauvat, raskaana olevat naiset ja perussairaat ikääntyneet. Lähipiirillä tarkoitetaan henkilöä, joka asuu tai on viikoittain kasvotusten tekemisissä samassa huoneessa vakavalle influenssalle alttiin kanssa.

Tampereen kaupunki muistuttaa, että jo varatulle rokoteajalle tulee mennä tai perua se.

Lue seuraavaksi