Onni Westlund on Tampereen Vuoden aikuinen: "Maailma olisi miljoona kertaa parempi paikka, jos meillä olisi Onnin kaltaisia enemmän"

Onni Westlund oli lapsensa itse lastensuojelun asiakas, nyt hän auttaa muita nuoria.

Onni Westlund on Tampereen Vuoden aikuinen. Kuva: Jussi Mansikka / Yle

Tampereen kaupunki on palkinnut Vuoden aikuinen -palkinnolla tamperelaisen Onni Westlundin. Hän on tehnyt jo usean vuoden ajan pitkäjänteisesti vaikuttavaa työtä lastensuojelun asiakkaana olevien ja olleiden eteen.

Westlund on itse ollut lastensuojelun sijaishuollon asiakas lähes koko lapsuusikänsä ja haluaa nyt olla työssään avuksi muille nuorille. Hän toimii asiantuntijana lastensuojelun kehittämisyhteisö Pesäpuu ry:ssä.

Westlund on lastensuojelun asiantuntijana yksi alan tukipylväistä Suomessa. Hän on myös edistänyt kokemusasiantuntijoiden toimintaa.

Yle haastatteli Westlundia viime vuonna. Hän kertoi häntä auttaneen 22 eri sosiaalityöntekijää.

Westlund toimii nuorten äänitorvena. Hän julkaisee yhdessä kollegansa kanssa YouTube-kanavaa UP2US-meistä kiinni, jossa he kertovat omista kokemuksistaan lastensuojelun asiakkaina.

– Maailma olisi miljoona kertaa parempi paikka, jos meillä olisi Onnin kaltaisia ihmisiä enemmän, perustellaan yhdessä ehdotuksessa Onni Westlundin valintaa Vuoden aikuiseksi.

Vuoden Aikuinen -palkinto on myönnetty vuodesta 2007 lähtien henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle, joka on tehnyt merkittävää työtä tamperelaisten lasten ja nuorten hyväksi.

Hyvä Haltija -kunniamaininta annettiin Timo Kääriälle, joka on tehnyt kaupungin mukaan arvokasta työtä sijoitettujen lasten ja nuorten auttamiseksi Tampereella 30 vuoden ajan. Tällä hetkellä Kääriä työskentelee Kissanmaan perhetukikeskuksessa kiireellisesti sijoitettujen alle 12-vuotiaiden lasten osastolla.

Lampun henki –palkinto myönnettiin Lastenkulttuuriyhdistys Sirkusrakkauspumpumille. Lampun henki -palkinnon myöntävät yhdessä Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan Lastenkulttuurikeskus osoituksena lastenkulttuurin hyväksi tehdystä työstä.