1. yle.fi
  2. Uutiset

Joukkorokotukset kausi-influenssaa vastaan jatkuvat viikonloppuna Kuopiossa – henkilökuntaa on lisätty viime viikon ruuhkista viisastuneena

Kuopiossa on aiempina vuosina annettu reilut 37 000 influenssarokotusta. Tänä vuonna rokotuksia on jo tähän mennessä annettu lähes sama määrä.

influenssarokotteet
Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Aikuisväestöön kuuluvien riskiryhmäläisten kausi-influenssarokotukset jatkuvat Kuopiossa viikonloppuna.

Kaupunki on lisännyt tälle viikolle rokotushenkilökuntaa, sillä viime viikonloppuna varsinkin pääterveysaseman rokotuspiste ruuhkautui pahoin. Viime viikonloppuna rokotuksia antoi 15 työparia ja tänä viikonloppuna reilut 20.

Pääterveysaseman lisäksi kuopiolaiset voivat käydä joukkorokotuksessa myös kolmessa muussa paikassa: Rajalan koulussa, Neulamäen neuvolassa ja Pyörön terveysasemalla.

Kuopiossa on aiempina vuosina annettu reilut 37 000 influenssarokotusta. Tänä vuonna rokotuksia on jo tähän mennessä annettu lähes sama määrä.

Vaikka into rokotuksiin on ollut kova, kaupungilta uskotaan ja toivotaan, että rokotteet riittävät tulevalle viikonlopulle.

Kaupunkilaisille kuitenkin muistutetaan, että viikonloppuna kyseessä ovat riskiryhmäläisille suunnatut joukkorokotukset.

Valtakunnallisesti rokotteista on jo alkanut olla pulaa. Influenssarokotteet ovat loppumassa koko maasta ja rokotuksia joudutaan keskeyttämään monin paikoin.

Lue seuraavaksi