Hotellivieraat kuulivat avunhuutoja Kolilla – poliisin huomiota herättävät etsinnät kansallismaisemissa päättyivät tuloksettomina

Poliisi lopetti etsinnät hieman aamuviiden jälkeen.

Ensilumen tuoma liukkaus ja pimeys vaikeuttivat etsintöjä. Kuva kansallismaisemasta viime keväältä. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Poliisilla ja pelastuslaitoksella oli perjantai-illan ja lauantaiyön aikana huomiota herättävä etsintätehtävä Lieksan Kolilla. Etsinnät eivät tuottaneet tulosta, ja poliisi lopetti tehtävän hieman aamuviiden jälkeen.

Hotellin asukkaat olivat kuulleet avunhuutoja hotellin pohjoispäässä. Ilmoitus poliisille tuli hieman ennen kello 23. Avunhuutojen epäiltiin tulleen joidenkin satojen metrien päästä hotellista.

Poliisi käytti etsinnöissä apuna koiran lisäksi lämpökameralla varustettua droonia. Paikalle hälytettiin Helsingistä asti myös rajavartiolaitoksen helikopteri, jossa on niin ikään lämpökamera. Apuna oli myös Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen yksiköitä.

Alueelta ei kuitenkaan löytynyt avun tarpeessa olevia. Etsintöjä tehtiin poliisin tiedotteen mukaan vaikeakulkuisessa maastossa. Kolin kansallismaiseman kalliojyrkänteet olivat ensilumesta liukkaita, ja pimeys teki etsinnöistä vieläkin vaarallisemman. Matalalla lentänyt helikopteri saattoi yöllä herättää Kolilla majoittuneita.

Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kerrottiin puoliltapäivin, että avunhuutojen kuulemisessa saattoi olla kyse myös väärinkäsityksestä. Huudot saattoivat kuulua myös hotellin sisältä.

Korjaus kello 8.43: artikkelissa luki aluksi, että etsinnät lopetettiin hieman ennen aamuviittä. Ne lopetettiin kuitenkin hieman viiden jälkeen.