1. yle.fi
  2. Uutiset

Kankaanpää suosittaa maskin käyttöä ja kehottaa henkilökuntaansa välttämään pikkujouluja

Koronatilanne on pahentunut Satakunnassa viime viikkoina.

Kankaanpää
Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kankaanpään kaupunki on antanut suosituksia, joiden toivotaan hillitsevän koronatilanteen pahenemista kaupungissa.

Jatkossa koulujen henkilöstö käyttää maskeja, ja myös muita kaupungin työntekijöitä kehotetaan käyttämään maskia asiakaspalvelutilanteissa erityisesti sisätiloissa. Maskisuositus ei koske varhaiskasvatusta.

Myös asiakkaita kehotetaan käyttämään maskeja ja hoitamaan asiansa mahdollisimman usein puhelimella tai sähköpostilla. Kaupunki tarjoaa maskit asiakkaille. Toimipisteiden ovet ovat pääsääntöisesti kiinni, joten etukäteen tehtävää ajanvarausta suositellaan.

Pikkujouluja ei pidetä eikä suositella

Maskien käyttöä suositellaan myös kaikissa kaupungin yli kymmenen ihmisen palavereissa ja tilaisuuksissa.

Tavoitteena on ehkäistä koronaviruksen lisäksi myös tavallisten flunssavirusten leviämistä, jotta sairauslomia tulisi mahdollisimman vähän.

Kankaanpää ei järjestä tänä vuonna henkilökuntajuhlia, vaan työntekijöille jaetaan lahjakortteja paikallisiin liikkeisiin. Työntekijöiden toivotaan välttävän vapaa-ajalla yli kymmenen hengen kokoontumisia kuten pikkujouluja yhdessä työkaverien kanssa.

Koronatilanne heikentynyt Satakunnassa

Satakunnan koronatilanne on heikentynyt viime päivinä, ja Porin ja Rauman on todettu olevan koronan kiihtymisvaiheessa.

Satakunta maakuntana ja Kankaanpään kaupunki ovat vielä epidemian perustasolla, mutta Pohjois-Satakunnan sote-palvelut hoitavan PoSan alueella on todettu viisi tartuntaa, joista viimeisin torstaina.

Kankaanpää suosittaa, että kaupungin asukkaat käyttäisivät maskeja aina julkisissa tiloissa, kun turvavälejä ei voi pitää. PoSa jakaa vähävaraisille kertakäyttöisiä suu-nenäsuojuksia Kankaanpään hyvinvointikeskuksessa Torikadulla.

Maskeja on tilattu kaupungin varastoon merkittäviä määriä: ensi viikolla niitä on tulossa 20 000 kappaletta.

Kankaanpäässä mahdollinen altistus

Satasairaala kertoo, että Kankaanpäässä on mahdollisesti tapahtunut korona-altistus kahdessa paikassa. Tartuttavassa vaiheessa koronaa sairastanut henkilö on vieraillut tiistaina 17.11. klo 16–17 Kankaanpään Keilarissa ja klo 17–18 Bar and Grill Varikolla.

Tartunnan saanut on Pirkanmaalta, ja tartunnan jäljitystä on tehnyt Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. Sen mukaan tartuntariski on vähäinen, koska lähikontakteja ei ole tiettävästi ollut.

Satasairaala suosittaa kuitenkin, että samoihin aikoihin näissä paikoissa vierailleet tarkkailevat oloaan ja hakeutuvat testiin, jos ilmenee vähäisiäkin koronainfektioon viittaavia oireita. Tyypillisiä oireita ovat kuume, yskä, nuha, kurkkukipu, maku- tai hajuhäiriö sekä joskus ripuli.

Lue lisää koronatilanteesta Satakunnassa.

Kuuntele uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Lue seuraavaksi