Koronan kiihtymisvaihe sai kaupan asiakkaat antamaan palautetta maskeista Raumalla

Osuuskauppa Keulan mukaan asiakkailta tulee nyt runsaasti palautetta koronaohjeistuksen noudattamisesta.

Koronaepidemia siirtyi Raumalla runsas viikko sitten kiihtymisvaiheeseen. Rauman seudulla toimivasta Osuuskauppa Keulasta kerrotaan, että tämä näkyy paitsi maskien käytön lisääntymisenä, myös maskeista annetun palautteen kasvuna.

Osuuskaupan asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Johanna Sainio kertoo, että palautetta tulee erityisesti kahdesta asiasta: muiden asiakkaiden toiminnasta ja asiakaspalvelutyössä olevan henkilökunnan maskittomuudesta.

Pleksi riittää vielä

Sainion mukaan Keula noudattaa tarkasti koronaohjeistusta. Kiihtymisvaiheessa esimerkiksi kaupan kassat voivat vielä työskennellä ilman maskia, jos heillä on suojanaan pleksi.

Myös muiden asiakkaiden maskittomuus ja turvavälien noudattamatta jättäminen tuo osuuskaupalle asiakaspalautetta.

Sainio arvioi, että maskien käyttö on lisääntynyt, mutta vielä iso osa asiakkaista käy kaupassa ilman maskia.

Koronaohjeet käyttöön kauppareissulla

Keulan asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Johanna Sainio toivoo, että asiakkaat noudattavat koronaohjeita: eivät tule kauppaan tai muihin osuuskaupan toimipisteisiin flunssaoireisena, pitävät turvavälejä, pesevät käsiään, yskivät ja aivastavat hihaan sekä käyttävät maskeja. Riittävä turvaväli muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan on vähintään metri.

Osuuskauppa Keula toimii myös Laitilassa Varsinais-Suomen puolella. Siellä on jo aiemmin noudatettu kiihtymisvaiheen suosituksia.

Koronaepidemia kiihtyy

Myös toinen maakunnassa toimiva osuuskauppa eli Satakunnan Osuuskauppa toivoi eilen perjantaina tiedotteessaan asiakkailta koronaohjeiden noudattamista. Satakunnan Osuuskaupan toimialueella Porissa todettiin perjantaina koronaepidemian siirtyneen kiihtymisvaiheeseen.

Molemmissa osuuskaupoissa henkilökunta käyttää maskia, jos suojautuminen pleksin taakse ei ole mahdollista. Vastaavista ohjeista kertoo myös toinen suuri kauppaketju eli K-ryhmä (siirryt toiseen palveluun).