1. yle.fi
  2. Uutiset

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä kolme uutta koronatapausta - kehottaa kaikkia lataamaan Koronavilkku-sovelluksen

Suositusta perustellaan sillä, että altistuneiden tavoittaminen on epidemian hillitsemisen kannalta ensiarvoisen tärkeää.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri
Mehiläinen Länsi-Pohjan ulko-ovi
Mehiläinen Länsi-Pohjan sisäänkäynti.Antti Ullakko / Yle

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on perjantain jälkeen todettu kolme uutta koronavirustartuntaa. Sairaanhoitopiiri kehottaa kaikkia alueen asukkaita lataamaan Koronavilkku-sovelluksen omaan puhelimeensa.

– Altistuneiden jäljittäminen ja tavoittaminen on koronaepidemian hillitsemisen kannalta ensiarvoisen tärkeää. Koronavilkku auttaa jäljittäjiä tartuntaketjujen katkaisemisessa, kertoo Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila.

Koronavilkku ilmoittaa altistuksen ja antaa ohjeet

Sairaanhoitopiirin ohjeen mukaan jos Koronavilkku antaa ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta, käyttäjä saa samalla toimintaohjeet jatkoa varten. Altistumisilmoituksen jälkeen tulee tarkkailla mahdollisia koronavirukseen viittaavia oireita. Koronavilkun kautta voi myös tehdä oirearvion OmaOlo-palvelussa. Koronavirustestiin kannattaa hakeutua matalalla kynnyksellä vähäisissäkin oireissa.

Koronavilkun ilmoitus altistumisesta ei vielä tarkoita, että käyttäjä joutuisi pakolliseen karanteeniin. Sosiaalisia kontakteja tulee kuitenkin välttää ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Julkisilla paikoilla liikkuessa on suositeltavaa käyttää kasvomaskia.

Koronavirustautiin sairastunut käyttäjä saa positiivisen testituloksen jälkeen terveydenhuollosta avauskoodin, joka syötetään Koronavilkkuun. Näin sovelluksen käyttäjä voi varoittaa kaikkia kohtaamiaan ihmisiä mahdollisesta altistumisesta nimettömästi.

Koronavilkku toimii useimmissa älypuhelimissa ja sen voi ladata ilmaiseksi puhelimen sovelluskaupasta

Lue seuraavaksi