Viking Gracella matkustanut Erkki Sillanpää: "Muutama tömäys tuli, ja sitten oltiin karilla" – ensi yö menee omassa hytissä

Sillanpään mukaan matkustajat pääsevät ulos huomenna, kun päivä valkenee.

Merivartioston välittämässä kuvassa näkyy karille ajanut Viking Grace.
Viking Gracella matkustajana ollut Erkki Sillanpää kuvasi videon karille ajaneen laivan kannelta. Kuva: Merivartiosto & Video: Erkki Sillanpää

Raisiolainen matkustaja Erkki Sillanpää kuvaa Ahvenanmaan tuulia hurjaksi turmahetkellä. Hän oli vaimonsa Ailan kanssa ulkokannella, kun Viking Grace päätyi karille lauantaina iltapäivällä.

Grace ajoi karille Maarianhaminan satamassa vähän kello 14:n jälkeen. Laiva on lähes kiinni rantaviivassa, eikä siinä ole vuotoja. Kukaan ei ole loukkaantunut haverissa.

– Tultiin Tukholmasta, ja piti ottaa tästä Maarianhaminasta Amorellan piknik-risteilijöitä kyytiin. Amorella pääsi peruuttamaan laituriin, mutta kun Grace rupesi peruuttamaan, tuli niin kovat tuulenpuuskat, että nyt ollaan rannassa. Mikään ei auttanut, Sillanpää kuvailee.

Pariskunta oli ulkokannella numero seitsemän laivan saapuessa Maarianhaminaan.

– Juteltiin siinä, ja tuntematon kaveri vieressä sanoi yhtäkkiä, että nyt näyttää pahalta. Muutama tömäys tuli, ja sitten oltiin karilla. Oli aivan valtavat tuulenpuuskat. Vesi lensi törmäyksessä rantakivikosta ylös mäelle kerrostalojen päälle, Sillanpää kuvailee.

Ruokahuolto pelaa

Matkustajat kerättiin aluksi kannelle yhdeksän, ja tarjolla oli voileipiä ja juotavaa. Nyt matkustajat ovat päässeet takaisin hytteihinsä ja voivat liikkua aluksella vapaasti.

Illansuussa Viking Line ilmoitti, että matkustajat jäävät yöksi laivaan ja pääsevät huomenna sunnuntaina ulos.

– Meille on kerrottu, että kun päivä valkenee, pääsemme laskusiltojen kautta ulos, Sillanpää sanoo.

Matkustajille on tarjoiltu illallinen, ja tulossa on vielä ilta- sekä aamupala laivayhtiön piikkiin.

Sillanpäät lähtivät matkalle perjantai-iltana Turusta. Alkuperäisen aikataulun mukaan heidän olisi tarkoitus olla takaisin Turussa lauantai-iltana kello 20.

Kuva: Rea Lemström / Yle

Juttua muokattu kello 19.48: Päivitetty matkustajien tilanne.