1. yle.fi
  2. Uutiset

Nordean ja OP:n palveluissa katkoja myöhäisillan ja sunnuntain aikana

Nordean laaja palvelukatko kestää koko sunnuntain ja vaikuttaa pankkiasiointiin.

Nordea
Mies maksaa sirukortilla ostoksia.
Nordean korteilla maksaminen ei välttämättä onnistu.Henrietta Hassinen / Yle

Sekä Nordean että OP:n eri palveluissa on luvassa katkoja viikonlopun aikana.

OP:lla käyttökatko koskee verkkopalveluita. Katkon on määrä alkaa tänään lauantaina kello 23 ja päättyä huomenna kello kuudelta aamulla. Poissa käytöstä kyseisellä aikavälillä ovat mobiilipalvelut, Op.fi-palvelu, verkkomaksamisen palvelut, tunnistautuminen OP:n tunnuksilla viranomaisten palveluihin sekä yrityksen pankkiyhteyskanava.

OP:n mukaan korttimaksujen muun muassa kaupoissa sekä käteisnostojen automaateilta ja kauppojen kassoilta on määrä toimia normaalisti.

Nordean laaja katko alkaa yöllä

Laaja katko Nordean pankkipalveluissa alkaa puolestaan sunnuntain puolella kello 1.00 yöllä. Katko kestää koko sunnuntain ja vaikuttaa pankkiasiointiin.

– Katkon syynä on Nordean tietojärjestelmille tehtävät välttämättömät muutos- ja ylläpitotyöt, joiden myötä varmistamme asiakkaille laadukkaat palvelut myös tulevaisuudessa, Nordean sivuilla kerrotaan.

Palvelukatkon aikana Nordean korteilla ei voi nostaa käteistä eikä Nordean pankkitunnuksia voi käyttää sähköiseen tunnistautumiseen. Verkko- ja mobiilipankit ovat pois käytöstä katkon ajan. Korttimaksaminen onnistuu rajoitetusti esimerkiksi kaupoissa ja kylmäasemilla, mutta siinä voi esiintyä hitautta eikä maksaminen välttämättä onnistu.

Korttien osalta katkon arvioidaan päättyvän noin kello 21.00 sunnuntaina ja muiden palveluiden osalta noin kello 24.00.

Lue myös:

Nordean palvelukatko on ohi – palvelut toimivat jälleen

Lue seuraavaksi