1. yle.fi
  2. Uutiset

Etelä-Pohjanmaalla 17 uutta koronatartuntaa, Järvi-Pohjanmaalla 240 altistunutta karanteenissa – Lappajärvellä toimintakeskus ja Alajärvellä päiväkoti kiinni

Uusimmat tartunnat liittyvät pääosin Alajärven alueen tartuntaketjuun. Epidemian aikaisten tartuntojen määrä on noussut 249 tapaukseen.

koronavirus
Kuvassa on testausvälineitä Helsingin Messukeskuksen drive-in-testauspisteellä lokakuussa 2020.
Eteläpohjalaisia muistutetaan hyvästä hygieniasta, turvaväleistä, kasvomaskien käytöstä ja hakeutumisesta testeihin lievissäkin oireissa. (Kuvituskuva)Silja Viitala / Yle

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin sunnuntaiaamun tiedotteen mukaan sairaanhoitopiirin koronatartuntojen määrä on noussut koko pandemian ajalta nyt 249 tapaukseen.

Lauantaina sairaanhoitopiirin alueella todettiin kaikkiaan 17 uutta koronatartuntaa.

Sairaanhoitopiirin mukaan lähes kaikki uudet tapaukset liittyvät Alajärven tartuntaketjuun. Suurin osa tartunnoista ilmeni lähialtistumisen vuoksi jo aiemmin karanteeniin määrätyillä.

Järvi-Pohjanmaa uusien tartuntojen keskiössä

Alajärven kaupungin alueella tartuntoja on todettu viikon aikana 36. Alajärvi on pandemian kiihtymisvaiheessa.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän mukaan tartuntalähteet ovat hyvin tiedossa ja uudet tartunnat lilittyvät aiemmin tunnettuun tartuntaketjuun. Tartunnan saaneet on asetettu eristyksiin.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän mukaan karanteeniin asetettuja koronavirukselle altistuneita on alueella nyt noin 240. Joukossa on paljon ikäihmisiä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä.

Altistuneiden jäljitystyö on kesken.

Lue seuraavaksi: Katso täältä maakuntasi koronavirustilanne ja kuinka se vaikuttaa arkeesi

Toimintakeskus, asumisyksikkö ja päiväkoti rajoitusten piiriin

Lappajärven toimintakeskus ja päiväkoti suljetaan varotoimenpiteenä. Toimintakeskuskessa ja Alajärven Luoma-aholla sijaitsevassa Koulumäen päiväkodissa on altistuneita 32. Heidät on asetettu karanteeniin.

Päiväkoti ja toimintakeskus ovat kiinni itsenäisyyspäivään asti. Pandemiajohtoryhmä tiedottaan, että niille päiväkodin lapsille, joita ei ole asetettu karanteeniin, järjestetään tarvittaessa hoitopaikka muualta.

Kultakämmenen asumispalveluyksikössä on todettu kahdella asukkaalla positiivinen koronavirustartunta. Karanteeniin asetettuja altistuneita työntekijöitä ja asukkaita on yhteensä noin 20.

Pandemiajohtoryhmä pyrkii turvaamaan asumisyksikön toiminnan, mutta vierailuun yksikössä on asetettu rajoituksia.

Pandemiajohtoryhmä muistuttaa hyvän käsi- ja yskimishygienian tärkeydestä, turvavälien ja kasvomaskien noudattamisesta. Aiemmin alueelle asetetuista rajoituksista voi lukea Alajärven osalta esimerkiksi täältä ja Soinin osalta täältä.

Lue seuraavaksi: Alajärvelle yli 50 henkilön kokoontumiskielto

Muutama sairaanhoidossa

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä tutkittiin lauantaina 334 koronanäytettä. Sairaanhoidossa on muutama potilas.

Lue seuraavaksi