Posiolainen Akseli Myllyneva vuoden 2020 nuori lintuharrastaja

BirdLife Suomi on vuodesta 2000 lähtien valinnut vuoden nuoren lintuharrastajan ja palkinnolla halutaan kannustaa nuoria aktiiviseen lintuharrastus- ja järjestötoimintaan.

Kuva: Jyrki Mäkelä

BirdLife Suomi on valinnut posiolaisen Akseli Myllynevan vuoden 2020 nuoreksi lintuharrastajaksi. BirdLife Suomi on vuodesta 2000 lähtien valinnut vuoden nuoren lintuharrastajan ja palkinnolla halutaan kannustaa nuoria aktiiviseen lintuharrastus- ja järjestötoimintaan.

Valintaa perustellaan muun muassa sillä, että Myllyneva on tarkkaillut lintuja pienestä pitäen ja edennyt harrastuksessaan pitkälle. Häntä kuvaillaan taitavaksi ja kriittiseksi määrittäjäksi, joka osallistuu innokkaasti linnustonseurantaan ja muihin harrastajatutkimuksiin.

Tänä vuonna Myllyneva aloitti lintujen rengastamisen. Luvan saadakseen on suoritettava rengastustentti ja oltava täysi-ikäinen. Myllyneva suoritti tentin jo viime vuonna, mutta sai luvan vasta elokuussa täytettyään 18 vuotta. Sen jälkeen hän on ehtinyt syksyn aikana rengastaa yli 30 helmipöllöä ja muita pöllöjä.

Myllyneva osallistuu lisäksi aktiivisesti Lapin lintutieteellisen yhdistyksen järjestötoimintaan. Hän on juuri perustanut yhdistykseen nuorisojaoston ja luotsaa sitä. Ensi vuodeksi hänet on valittu myös yhdistyksen hallitukseen.