1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rautalampi

Rautalammilla yhdeksän uutta koronatartuntaa viikonvaihteessa

Varmistettujen koronatapausten määrä kaksinkertaistui ja oli sunnuntaina yhteensä 17.

Rautalampi
Matti Lohen koulun piha ja rakennukset Rautalammilla.
Koronalle altistuneita on muun muassa Matti Lohen koululla. Arkistokuva.Antti-Petteri Karhunen / Yle

Rautalammilla todettujen koronatapausten määrä on kaksinkertaistunut viikonloppuna. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoi lauantaina yhdestä ja sunnuntaina kahdeksasta uudesta varmistetusta koronatapauksesta Rautalammilla, mikä nostaa kunnassa todettujen tartuntojen määrän 17 tapaukseen.

Sisä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymän mukaan suurin osa todetuista tartunnoista on jo karanteenissa olevilla ja perheenjäsenillä. Altistuneita on runsaasti etenkin Rautalammin eri kouluissa ja ryhmissä. Oireisia kehotetaan hakeutumaan koronatestiin.

Kunnan kaikki koulut ovat tämän viikon ajan etäopetuksessa kirkonkylän esiopetusta lukuun ottamatta. Uimahalli, kuntosalit, liikuntasalit ja nuorisotilat on suljettu ensi sunnuntaihin, 29. marraskuuta saakka.

Rautalammin kirjasto on supistanut aukioloaikojaan heikentyneen koronatilanteen takia. Kirjasto on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10–15 ja omatoimikirjasto on suljettu. Kirjaston palautusluukku on toistaiseksi kiinni.

Koko Pohjois-Savossa kirjattiin lauantaina ja sunnuntaina yhteensä 17 uutta koronatartuntaa. Niistä viisi oli Kuopiosta. Tartunnoista neljä oli paikkakunnilla, joissa on alle viisi tartuntaa.

Lue seuraavaksi