Hyppää sisältöön

Sisä-Savon kuntien asukkaat saavat lähipäivinä kunnanjohtajan äänellä soittavan robottipuhelun

Kokeilussa soitetaan täysi-ikäisille asukkaille, joiden puhelinnumero on tiedossa.

Kuntien asukkaille tehdään kysely robottipuheluilla. Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Sisä-Savon kunnissa kokeillaan robottipuheluita, joilla pyritään saamaan esille kuntalaisten mielipiteitä ja tarpeita kuntaa kohtaan.

Elinkeinoyhtiö Savogrown kuntien eli Suonenjoen, Rautalammin, Tervon, Vesannon, Keiteleen ja Pielaveden täysi-ikäisille asukkaille tulee puhelu, jossa puhelurobotti soittaa oman kunnanjohtajan äänellä. Ensimmäinen puhelukierros toteutetaan tiistaina ja keskiviikkona 24.–25.11.

Puhelu etenee ääniohjauksella ja sisältö käsitellään nimettömästi. Puhelussa on avoin kysymys, jossa voi tuoda esille haluamiaan asioita sekä täsmällisempiä kysymyksiä. Kaikkien kuntalaisten numerot eivät ole saatavilla, joten palvelurobotin numeroon voi soittaa myös itse tiistaihin 1. joulukuuta saakka.

Kunnan työntekijät ottavat puhelun jälkeen erikseen yhteyttä, jos puhelussa ilmenee välitöntä ja puuttumista vaativia huolenaiheita.

Robottipuhelu on Suomen itsenäisyyden juhlarahaston SITRAn tukema kokeilu, jolla pyritään lisäämään kuntalaisten kuulemista digitalisaation keinoja käyttämällä. Kunnissa on ongelmana, että yhä pienempi osuus väestöstä osallistuu päätöksentekoon.

.
.