1. yle.fi
  2. Uutiset

Oulun kaupunki haluaa auttaa rikoksilla oireilevia nuoria – NURRI-hankkeessa tuetaan myös nuorten perheitä

Kohderyhmä on 12–29-vuotiaat nuoret tai nuoret aikuiset, joiden taustalla on rikoksia tai häiriökäyttäytymistä.

nuoret
Huppupäinen nuori mies, tiiliimuuri.
NURRI-hankkeessa nuorelle apua antaa moniammatillinen työryhmä, jossa on muun muassa psykiatrinen sairaanhoitaja ja rikosseuraamustyöntekijä. Kuvituskuva.Tommaso Altamura / AOP

Oulun kaupunki on lähtenyt auttamaan rikoksilla oireilevia nuoria ja heidän perheitään. NURRI-tomintamallin tavoitteena on saada rikollinen käyttäyminen loppumaan.

Kohderyhmä on 12–29-vuotiaat nuoret tai nuoret aikuiset.

Toiminta suunnataan sellaisille henkilöille, joilla on takanaan useita rötöstelyjä tai vakavia rikoksia. Lisäksi apua halutaan antaa niille, joiden taustalla on yksittäinen rikos, mutta myös toistuvaa häiriökäyttäytymistä esimerkiksi koulussa.

Nuorten ja heidän perheidensä hyväksi työskentelee moniammatillinen ryhmä. Mukana ovat sosiaalityöntekijä, nuorisotyöntekijä, psykiatrinen sairaanhoitaja, rikosseuraamustyöntekijä ja poliisi.

NURRIn työryhmä aloitti hommat jo viime viikolla, mutta varsinainen asiakastyö ei ole vielä alkanut. Tästä sekä nuorten tukemisen toimintamalleista tiedotetaan tarkemmin lähiviikkojen aikana. Oikeusministeriön erityisavustuksella aikaansaatu NURRI-hanke loppuu joulukuussa 2022.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi