1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rokotteet

Joukkorokotuksista jääneet influenssarokotteet annetaan Kuopiossa riskiryhmäläisille – viime viikonloppuna jonot maltillisempia kuin edelliskerralla

Riskiryhmäläinen voi varata rokotteen oman hoitotiiminsä kautta.

rokotteet
Influenssarokotetta pistetään käsivarteen.
Lapsiperheille on Kuopiossa jäljellä vielä yksi rokotuspäivä, torstai 26.11. Riskiryhmäläiset puolestaan voivat varata ajan rokotukseen hoitotiiminsä kautta. Arkistokuva. Kalle Niskala / Yle

Kuopiossa joukkorokotuksista jäljelle jääneet influenssarokotteet annetaan ajanvarauksen kautta riskiryhmäläisille. Rokottaminen tapahtuu oman hoitotiimin kautta sairaanhoitajan vastaanotolla.

Influenssarokotteita annetaan riskiryhmäläisille niin kauan kuin niitä riittää. Kuopion joukkorokotuspisteissä rokotettiin kahden viikonlopun aikana yhteensä yli 11 000 asukasta.

Lisäksi useita tuhansia rokotteita on annettu muiden vastaanottojen yhteydessä sekä neuvoloissa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä työterveyshuollossa.

Lapsiperheille on Kuopiossa jäljellä vielä yksi rokotuspäivä, torstai 26.11.

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon toimipisteissä rokotuksia annetaan vielä ajanvarauksella riskiryhmäläisille niin kauan kuin rokotteita riittää. Kaupunki tiedottaa, että lasten nenäsumuterokotteita on vielä hyvin jäljellä.

Viime viikonloppuna rokotusjonot maltillisempia

Kuopion kaupunki tiedotti viikonlopun aikana rokotusjonojen pituudesta verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa. Tilannekatsausta päivitettiin muutaman tunnin välein.

Kaupungin saaman palautteen mukaan monet kuntalaiset hyödynsivät tietoja, kun päättivät, mikä olisi sopiva ajankohta mennä rokotettavaksi.

Kaupunki lisäsi rokotushenkilökuntaa, sillä aiempana joukkorokotusviikonloppuna varsinkin pääterveysaseman rokotuspiste ruuhkautui pahoin.

Lue myös:

Joukkorokotukset kausi-influenssaa vastaan jatkuvat viikonloppuna Kuopiossa – henkilökuntaa on lisätty viime viikon ruuhkista viisastuneena

Lue seuraavaksi