Hyppää sisältöön

Suomen minkkitarhoilta ei löytynyt koronavirusta – kaikki 30 tutkittua näytettä olivat negatiivisia

Turkistuottajien liiton eläinlääkärin mukaan tarhoilla tehdään kaikki mahdollinen, että virus pysyy poissa jatkossakin.

Minkkejä on testattu 10 pohjalaiskunnan alueella, Kuva: YLE/ Marcus Lillkvist

Suomalaisilta minkkitarhoilta ei ole löytynyt koronavirusta.

Ruokavirasto testasi minkkitarhoja kymmenen pohjalaiskunnan alueella ja tiedottaa (siirryt toiseen palveluun) nyt, että kaikki tutkitut 30 näytettä olivat negatiivisia.

– Totta kai tämä on meille iloinen uutinen, toteaa eläinlääkäri Johanna Korpela Suomen Turkiseläinten Kasvattajain liitosta.

Korpelan mukaan negatiivisia testituloksia osattiin kuitenkin odottaa, koska turkistarhoilla ei ole ollut oireilevia eläimiä ja myös tarhaajat itse ovat välttyneet hyvin koronatartunnoilta.

Ruokaviraston mukaan testitulokset osoittavat, että turkistarhojen tehostetut hygienia- ja suojautumistoimenpiteet toimivat koronatartuntojen ehkäisyssä.

Kausityöntekijät karanteeniin

Eläinlääkäri Korpelan mukaan tarhoilla ja nahkontakeskuksissa toimenpideohjeet on otettu hyvin vastaan ja niitä on noudatettu tarkasti.

– Teemme kaikkemme, että virus pysyy poissa tarhoilta.

Liitossa on esimerkiksi ulkomaisten kausityöntekijöiden aiheuttama koronariski tiedostettu ja siihen on varauduttu. Kausityöntekijöitä koskee kahden viikon karanteenivaatimus.

Tarhoilla on myös tällä hetkellä vierailukielto ja eläinten hoidossa käytetään kasvomaskeja. Tehostettuja suojaustoimenpiteitä jatketaan siihen saakka kunnes koronapandemia on hallinnassa.

Ruokavirastosta kerrotaan, että koronavirusseurantaa jatketaan tarhoilla ensi kesän saakka.

Lue myös:

.
.