1. yle.fi
  2. Uutiset

Ministeri Kiuru keskustelee tiistaina koronatoimista alueiden kanssa

Perhe- ja peruspalveluministeri kutsui maanantaina illalla alueiden edustajat neuvonpitoon.

koronavirus
Krista Kiuru vieraili Ylen Ykkösaamussa lauantaina 21. marraskuuta 2020.
– Tässä tapauksessa on tärkeää, että alueellisesti tehdään nyt kaikki se, mitä on tähän mennessä linjattu tehtäväksi, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) sanoi tänään STT:lle.Silja Viitala / Yle

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) keskustelee huomenna tiistaina alueiden kanssa koronatilanteesta ja alueilla tehtävistä mahdollisista lisätoimista.

Kiurun esikunnasta viestitään Ylelle, että ministeri on kutsunut alueet keskusteluihin tänään illalla. Klo 11 on määrä aloittaa ensimmäinen keskustelu, jossa mukana ovat Uudenmaan alueen kuntien ja viranomaisten edustajat.

Myöhemmin päivän mittaan keskustellaan myös muiden alueellisten toimijoiden kanssa. Kiuru sanoi aiemmin tänään STT:lle, että keskusteluita käydään niiden alueiden kanssa, jotka ovat leviämis- tai kiihtymisvaiheessa.

Keskusteluissa on tarkoitus selvittää, minkälaisilla toimenpiteillä koronaviruksen leviämistä voitaisiin alueittain estää. Ministeri Kiurun mukaan toimivalta toimenpiteiden ja esimerkiksi rajoitusten määräämisessä on tällä hetkellä alueellisilla viranomaisilla.

– On selvää, että jos parempaan päin ei pystytä nopeasti menemään, silloin koko valtioneuvoston on käytävä hyvin vakava keskustelu siitä, millä toimilla jatketaan, Kiuru sanoi STT:lle.

– Tässä tapauksessa on tärkeää, että alueellisesti tehdään nyt kaikki se, mitä on tähän mennessä linjattu tehtäväksi.

Yle kertoi aiemmin tänään, että sen tietojen mukaan sosiaali- ja terveysministeriössä kirjoitetaan parhaillaan ohjauskirjettä alueellisille viranomaisille, jotta ne ottaisivat käyttöön kaikki leviämis- ja kiihtymisvaiheissa määritellyille alueille mahdolliset rajoitukset.

Lue myös:

Hallitus haluaa ohjata koronatoimia, jos alueet eivät toimi ripeästi – selvityttää poikkeusolojen julistamista

Pääministeri Sanna Marin: Jos koronapandemiaa ei saada kuriin, valmiuslaki saatetaan ottaa uudelleen käyttöön – yökahviloihin 6 tunnin tauko

Lue seuraavaksi