1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Porvoo

Porvoossa pitkä lista uusia koronasuosituksia ja -rajoituksia, jotka astuvat voimaan tänään – voit lukea ne täältä

Uudet käytännöt koskevat muun muassa lukioiden etäopetusta sekä aikuisten ryhmäharrastuksia.

Porvoo
 Nainen työskentelee kannettavalla tietokonella, koneen näytön kulmalla roikkuu kasvomaski.
Porvoo suosittelee kaikkia tekemään etätyötä, jos se vain on mahdollista.Petteri Bülow / Yle

Porvoon kaupungin johtoryhmä päätti tiukentaa koronaan liittyviä suosituksista ja rajoituksia eilen maanantai-iltana.

– Koronatilanne on huolestuttava Uudellamaalla, erityisesti pääkaupunkiseudulla. Pyrimme toimimaan ennakoivasti, vähentämään sosiaalisia kontakteja ja hillitsemään koronan leviämistä Porvoossa, sanoo kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula tiedotteessa. (siirryt toiseen palveluun)

Porvoossa keskeytetään kaikki yli 20-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta kaupungin hallinnoimissa sisätiloissa tiistaista 24. marraskuuta alkaen kolmeksi viikoksi 13. joulukuuta saakka. Tämä tarkoittaa muun muassa liikunta-, musiikki-, käsityö- ja muita harrastusryhmiä.

Kaupungin omassa toiminnassa keskeytetään yli 20-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta esimerkiksi kansalaisopistossa, liikunta- ja kulttuuripalveluissa.

Aikuisten liikuntaharrastusjoukkueiden välisiä otteluita, kilpailuita tai alueellista sarjatoimintaa ei järjestetä samana ajanjaksona. Kaupunki edellyttää, että myös seurat keskeyttävät kaupungin tiloissa yli 20-vuotiaiden harrastustoiminnan kyseiseltä ajalta.

Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonan tasoista kilpailutoimintaa sekä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

Kaupunki suosittelee, että yksityiset toimijat ja yhdistykset noudattavat samoja rajoituksia.

Uimahalli, kirjastot ja jäähalli

Uimahallin kävijämäärä rajoitetaan puoleen, ja pukukaapeista puolet suljetaan. Kirjastoissa vähennetään opintosalien paikkoja. Nämä rajoitukset tulevat voimaan tänään tiistaina ja ovat voimassa toistaiseksi.

Jäähallin yleisöluisteluvuorot perutaan 13. joulukuuta asti.

Yksityistilaisuudet, palvelutalot ja etätyö

Porvoon kaupunki suosittelee, ettei yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia järjestetä lainkaan. Tämä koskee myös syksyn ylioppilasjuhlia, perhe- ja sukutilaisuuksia sekä joulun ajan juhlia. Suositus on voimassa toistaiseksi.

Kaupunki on tarkentanut myös palvelutalojen vierailuohjetta. Toistaiseksi asukasta saa tulla tapaamaan yksi vierailija kerrallaan, ja samassa yksikössä voi olla kerrallaan vain kolme vierailijaa.

Porvoon on suositellut jo aiemmin etätyötä kaikille, joille se on mahdollista. Kaupunki suosittelee myös kasvomaskin käyttöä kaikille lähityössä oleville tilanteissa, joissa kohdataan toisia, ja työpaikalla liikuttaessa. Suositus koskee toistaiseksi sekä yksityisen että julkisen sektorin työpaikkoja.

Lukiot, perusopetus ja varhaiskasvatus

Lukiot siirtyvät osittaiseen etäopetukseen 30. marraskuuta alkaen siten, että yksi vuosiluokka kerrallaan on etäopetuksessa.

Kasvomaskien käyttösuositusta laajennetaan yläkouluissa, alakouluissa ja varhaiskasvatuksessa. Yläkouluissa maskeja suositellaan henkilökunnan lisäksi myös oppilaille. Lisäksi kasvomaskeja suositellaan alakoulujen henkilökunnalle. Yläkoululaisille kaupunki tarjoaa maskit, mutta myös omia kasvomaskeja voi käyttää.

Varhaiskasvatuksen henkilöstölle suositellaan kasvomaskin käyttöä sisätiloissa silloin, kun se on mahdollista. Maskin käyttöä suositellaan erityisesti työssään eri paikoissa kiertäville ihmisille kuten sijaisille, päiväkotiapulaisille, päiväkodin johtajille, työharjoittelijoille ja työssäoppijoille. Suositus koskee myös yksityisiä päiväkoteja.

Kasvomaskisuositukset otetaan käyttöön kouluissa ja varhaiskasvatuksessa tällä viikolla mahdollisimman nopeasti. Kasvomaskisuosituksia ei tarvitse noudattaa, jos sille on terveydellinen este. Kaupunki on hankkinut kasvomaskit työntekijöilleen. Myös omaa kasvomaskia voi käyttää.

Lue seuraavaksi