1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. virkavapaus

Kemi ei myöntänyt virkavapaata elinkeinojohtaja Jukka Feodoroffille – työpanosta tarvitaan etenkin kaupungin isoissa hankkeissa

Jukka Feodoroff on valittu kolmen vuoden määräaikaiseen virkaan Business Oulu -liikelaitoksen palvelupäälliköksi.

virkavapaus
Kemin kaupungintalo
Vs. kaupunginjohtaja Jukka Vilenin mukaan elinkeinojohtajan työtehtäviä eivät muut pysty muut elinkienotoimessa tai kaupunkiorganisaatiossa hoitamaan. Yle

Kemi ei myöntänyt virkavapaata elinkeinojohtaja Jukka Feodoroffille. Kaupunginhallitus hylkäsi maanantaina Feodoroffin virkavapausanomuksen.

Elinkeinojohtaja haki vapaata nykyisestä pestistään, koska hänet on valittu kolmen vuoden määräaikaiseen virkaan Business Oulu -liikelaitoksen palvelupäälliköksi.

Hylkäämispäätöstä perustellaan sillä, että virkavapauden voidaan olettaa vaarantavan Kemin elinkeinotoimen palvelutuotannon. Asiaa valmistelleen vs. kaupunginjohtaja Jukka Vilènin mukaan Feodoroffin työtehtäviä eivät muut kykene elinkeinotoimessa tai kaupunkiorganisaatiossa hoitamaan ja määräaikaiseen työsuhteeseen voi olla vaikeuksia saada asianosaavaa tekijää.

Vilènin mukaan Feodoroffin työpanosta tarvitaan Kemissä, jossa on käynnissä tai käynnistymässä erittäin merkittäviä ja vaikuttavia teollisia ja kaupallisia hankkeita.

Vilèn perustelee esityksessään virkavapaushakemuksen hylkäämistä myös sillä, että Feodoroffin pestin työllisyysyksikön palvelupäällikkönä Oulussa ei nähdä tuovan hyötyä Kemin kaupungille eikä myöskään sellaista osaamista, mitä kaupungissa ei jo olisi.

Lue seuraavaksi