1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Pirkanmaalla 27 uutta koronatartuntaa: Tuleeko uusia rajoituksia jo tänään?

Tiistaina kokoontuvan koronanyrkin ennakoidaan keskustelevan iltapäivällä uusista rajoituksista.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Pirkanmaan koronatilanne jatkaa pahenemistaan. Tiistaina kerrottiin 27 uudesta tartunnasta, kun maanantaina ilmoitettu luku oli 25.

Yhteensä todettuja tartuntoja on nyt 1 041.

Fimlab tutki maanantaina 935 näytettä. TAYSin mukaan sairaalahoidon tarve on kasvanut. TAYSin erityisvastuualueella on 25 ihmistä sairaalahoidossa, joista kaksi tehohoidossa.

Isoin tartuntamäärä Pirkanmaalla oli sunnuntaina kerrottu 32, mikä on isoin luku koko epidemian ajalta.

TAYSin infektioyksikön osastonylilääkäri Jaana Syrjänen vetosi jo maanantaina ihmisiin, että nämä ottavat tilanteen vakavasti.

Eniten häntä huoletti se, että ihmiset viivyttelevät edelleen koronatestiin menoa ja jatkavat oireisina töissä, koulussa ja harrastuksissa käymistä.

– Virusta on liikkeellä meillä laajasti väestössä tällä hetkellä. Nyt pitäisi kaikkien ottaa oikeasti vastuuta tästä asiasta. Eli jäädään kotiin ja mennään testiin, kun on kuumetta tai vaikka lieviäkin hengitystieoireita, Syrjänen sanoi.

Syrjänen kehotti myös miettimään, ovatko kaikki tapaamiset ystävien ja tuttujen kesken tarpeellisia.

Pirkanmaan koronanyrkki kokoontuu tänään tiistaina. Suosituksiin on todennäköisesti tulossa muutoksia, koska luvut ovat huolestuttavat. Yle seuraa iltapäivällä, mitä koronanyrkki päättää.

Tampereen pormestari Lauri Lyly (sd.) arvioi maanantaina, että koronanyrkki keskustelee tiukemmista rajoituksista, jos koronatilanne jatkuu yhtä pahana.

Tällä viikolla parituhatta koululaista on etäopetuksessa.

Sunnuntaina kerrottiin viidestä uudesta tartunnasta Parkanossa. Kaikkiaan 6 400 asukkaan kaupungissa on todettu nyt 11 koronatapausta. Parkanossa on asetettu karanteeniin hieman yli 200 henkilöä ja viruksen leviämistä pyritään ehkäisemään järein keinoin. Muun muassa 7.–9.-luokat ovat karanteenissa tämän viikon, aikuisten harrastustoiminta on keskeytetty kahdeksi viikoksi ja kaikki yleisötilaisuudet on peruttu samalta ajalta.

Parkanon lisäksi myös muissa Pirkanmaan kunnissa on runsaasti koululaisia siirretty etäopetukseen. Maanantaina etäopetukseen siirryttiin Tampereen Kämmenniemessä ja Lempäälän Hakkarissa. Viime viikolla etäopetukseen siirtyi 1 400 hervantalaista koululaista.

Lue lisää:

Koronaluvut nousivat Pirkanmaalla huolestuttaviksi – ylilääkäri: "Nyt pitäisi kaikkien ottaa oikeasti vastuuta"

Pirkanmaalla 25 uutta koronatartuntaa – yli 1 000 tartunnan raja nyt rikki