1. yle.fi
  2. Uutiset

Sanna Marin BBC:n sadan vaikutusvaltaisen naisen listalla

Britannian yleisradioyhtiö nostaa esille Suomen onnistumisen koronakriisin hoidossa.

Sanna Marin
Sanna Marin, EU-lippuja
Pääministeri Sanna Marin EU-huippukokouksessa Brysselissä 16. lokakuuta.Johanna Geron / EPA

Britannian yleisradioyhtiö BBC on nostanut Suomen pääministerin Sanna Marinin vuoden 2020 sadan vaikutusvaltaisen naisen listalleen (siirryt toiseen palveluun). BBC luonnehtii listallaan olevia naisia inspiroiviksi ja vaikutusvaltaisiksi.

Sanna Marinin nimi mainitaan jutussa ensimmäisenä esimerkkinä listalle tänä vuonna päässeistä. Hänen lisäkseen BBC on nostanut tekstinsä kärkeen malesiankiinalaisen näyttelijän Michelle Yeohin ja Oxfordin yliopiston koronavirusrokotehanketta johtavan Sarah Gilbertin.

Listalla Suomen mainitaan saaneen kiitosta koronakriisin hoidosta ja maan tartuntalukujen olevan Euroopan alhaisimpien joukossa. BBC nostaa Marinin kohdalla esille myös sen, että kaikki viisi hänen johtamassaan hallituksessa olevaa puoluetta ovat naisten johtamia.

Edellä mainittujen lisäksi listalle ovat päässeet muun muassa valkovenäläinen oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja, beniniläinen muusikko Angélique Kidjo, libanonilainen feministi Hayat Mirshad ja thaimaalainen demokratia-aktivisti Panusaya Sithijirawattanakul.

Yksi nimilistan sadasta paikasta on jätetty tyhjäksi kunnianosoituksena kaikille koronakriisin vuoksi uhrauksia tehneille naisille.

Lue myös:

Muotiraamattu Vogue hehkuttaa Sanna Marinia – lehden mukaan maailman nuorin naispuolinen pääministeri on tyylikäs, rauhallinen ja hallittu

Toimittajalta: Kun Sanna Marinin nimitys pääministeriksi vahvistui, sähköpostiini alkoi tipahdella kommentointipyyntöjä – uteliaisuus Ranskassa heräsi

Sanna Marin on otsikoissa ympäri maailman – tulevaa pääministeriä pidetään politiikan "ennätysnaisena"

Lue seuraavaksi