1. yle.fi
  2. Uutiset

Kanta-Hämeessä on todettu seitsemän uutta koronatartuntaa – yksi uusista tartunnosta on Ammattiopisto Tavastian opiskelijalla

Ammattiopistossa on määrätty karanteeniin noin 70 altistunutta.

tartuntataudit
Lyijykynä karanteenitekstin päällä
Karanteenin kesto on kymmenen vuorokautta viimeisestä kohtaamispäivästä alkaen.Silja Viitala / Yle

Maanantaina aikana todettiin Kanta-Hämeessä seitsemän uutta koronatartuntaa. Tapauksista kolme on Hämeenlinnan ja kolme Riihimäen seudulta. Yksi tartunnoista on Forssan seudulta.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan yksi tartuntaketjuista johtaa ulkomaille ja neljä potilaiden perhepiiriin. Kahden tartunnan lähteet ovat toistaiseksi epäselviä.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on osastohoidossa tällä hetkellä kuusi koronapotilasta. Tehohoidossa ei ole edelleenkään yhtään potilasta hoidossa.

Tähän päivään mennessä Kanta-Hämeessä on todettu yhteensä 401 COVID-19-tartuntaa.

Ammattiopisto Tavastiassa jälleen korontartunta

Ammattiopisto Tavastiassa Hämeenlinnassa on todettu jälleen koronatartunta. Tartunnan saanut opiskelija on ollut mahdollisesti tartuttavana koulussa koko viime viikon ajan.

Sairastunut on määrätty eristykseen. Kaikki tartunnan saaneen kanssa samassa opiskeluryhmässä olevat opiskelijat ja heidän opettajansa määrätään karanteeniin todennäköisen altistuksen vuoksi, koska kasvomaskin käyttö on ollut puutteellista.

Altistuneiden määrä on kaikkiaan noin seitsemänkymmentä. Heille on lähetetty tieto ja karanteeniohjeet Wilmassa.

Karanteenin kesto eri henkilöillä vaihtelee. Sen pituus lasketaan siitä, kun henkilö on viimeksi ollut ryhmänsä kanssa tekemisissä. Karanteenin kesto on kymmenen vuorokautta viimeisestä kohtaamispäivästä alkaen.

Edellinen koronatartunta todettiin ammattiopistossa lauantaina. Koulun mukaan opiskelija oli pääsääntöisesti käyttänyt maskia, eikä muita opiskelijoita tai henkilökuntaa määrätty tästä tapauksesta johtuen karanteeniin.

Lue lisää:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Kanta-Hämeessä

Lue seuraavaksi