1. yle.fi
  2. Uutiset

Yleisötilaisuudet tauolle Päijät-Hämeessä? Hyvinvointiyhtymä esittää kahden viikon rajoituksia koronan vuoksi

koronavirus
Kuvassa on älypuhelin, jonka ruudulla on auki Koronavilkku-sovellus.
Koronatapaukset ovat lisääntyneet Päijät-Hämeessä kiihtyvää tahtia.Silja Viitala / Yle

Päijät-Hämeessä harkitaan entistä tiukempia kokoontumisrajoituksia pahentuneen koronatilanteen takia.

Yleisötilaisuudet, kuten urheilutapahtumat ja konsertit aiotaan kieltää Päijät-Hämeessä. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä kertoi tänään esittävänsä keskiviikkona kokoontuvalle alueelliselle koronakoordinaatioryhmälle yleisötilaisuuksien kieltämistä kahdeksi viikoksi.

Kiellosta päättää Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Mikäli ehdotus hyväksytään, kielto tulee voimaan ensi maanantaina ja kestää joulukuun 14. päivään saakka.

Tiukempia rajoituksia on tulossa myös vanhusten palvelutaloihin. Samoin kunnat tarkastelevat julkisia tilojaan, vaikka esimerkiksi kirjastot ja uimahallit on tarkoitus pitää avoinna.

Pelicans odottaa päätöstä

Lahden Pelicansin kalenterissa on merkitty kahdelle seuraavalle viikolle kaksi kotiottelua. Vielä tällä hetkellä joukkue odottaa tulevaa päätöstä.

– Odotetaan ensin että mitä linjauksia tulee. Ollaan itsekin oltu yhteydessä toimijoihin, mutta reagoidaan sitten kun sen aika on, sanoo toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen.

Pelicansseissa on kuitenkin tehty jo pohjatyötä valmiiksi eri tilanteiden varalle.

– Me ollaan luotu erilaisia skenaariota ja tapoja toimia. Se on kuitenkin niin, että ei ole kannattavaa pelata tyhjille katsomoille.

Yhä useampi tartuntalähde tuntematon

Hyvinvointiyhtymän johtajaylilääkäri Tuomo Niemisen mukaan Päijät-Hämeen koronatartunnoista entistä harvemman alkuperä pystytään jäljittämään. Tartuntalähde on tiedossa 42 prosentissa tapauksista ja tartunnat ovat nyt tyypillisesti kotoperäisiä tartuntaja. Joukkoaltistumistilanteita Päijät-Hämeessä oli viime viikolla 30.

Maanantain jälkeen Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistunut 8 uutta koronavirustartuntaa.

*Lue lisää: *Päijät-Hämeen uudet rajoitukset pakottavat koviin päätöksiin harrastustoiminnassa – "Tämä aiheuttaa hyvin paljon liikkumattomuutta"

Tästä artikkelista löydät uusimmat tiedot Päijät-Hämeen koronatilanteesta

Lue seuraavaksi