1. yle.fi
  2. Uutiset

Liivuoren päiväkodissa Hämeenlinnassa on todettu koronatartunta

Lapsia ja hoitajia on asetettu karanteeniin.

Liivuoren päiväkoti
Lastenvaatteita roikuu aidalla.
Karanteenipäätös ei aiheuta muille päiväkodin lapsille välittömiä tutkimustarpeita.Tiina Jutila / Yle

Hämeenlinnalaisessa Liivuoren päiväkodissa on todettu koronatartunta. Päiväkodissa maanantaina altistuneet 20 lasta sekä viisi henkilökuntaan kuuluvaa on asetettu kotikaranteeniin, joka kestää 3. joulukuuta saakka.

Karanteenipäätös on tehty terveysviranomaisen toimesta, ja päätöksestä on oltu yhteydessä suoraan karanteeniin asetettavien lasten vanhempiin sekä altistuneeseen henkilökuntaan. Liivuoren päiväkodin johtaja Eija Vikman kertoo tiedotteessa, että karanteenipäätös ei aiheuta päiväkodin muille lapsille tai perheille mitään välittömiä tutkimustarpeita tai toimenpiteitä.

Päiväkodissa varotoimenpiteenä tiloja järjestetään tavallista väljemmin, ja tarpeettomia fyysisiä lähikontakteja vältetään entistäkin tarkemmin. Toiminta järjestetään mahdollisuuksien mukaan niin, että ryhmiä ei sekoiteta tai yhdistetä.

Tartuntojen estämisen takia on tärkeää, että kaikki huolehtivat käsihygieniasta ja turvaväleistä, päiväkotiin ei tulla oireisena ja oireiset hakeutuvat koronatestiin matalalla kynnyksellä. Annettuja ohjeita on noudatettava myös muiden turvallisuuden takaamiseksi.

Koronavirukseen liittyvissä oire-epäilyissä tee oirearvio sähköisesti osoitteessa Omaolo.fi (siirryt toiseen palveluun). Vaihtoehtoisesti voi olla yhteydessä myös omaan terveysasemaan puhelimitse, mikäli karanteenin aikana tulee oireita.

Lue seuraavaksi