1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Evijärvi

Evijärvellä yläkoulu ja lukio siirtyneet etäopetukseen korona-altistumisen vuoksi

Altistuminen on tapahtunut Evijärven yläkoulussa. Evijärven yläkoulu ja lukio siirtyvät tästä päivästä alkaen etäopetukseen.

Evijärvi
Nainen kävelee lumista kylän raittia
Evijärvellä on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle.Kalle Niskala / Yle

Evijärvellä on eilen tiistaina tullut ilmi joukkoaltistuminen koronapositiiviselle henkilölle. Altistuminen on tapahtunut Evijärven yläkoululla. Altistuneita on kaikkiaan 30 heidän joukossaan on sekä koulun henkilökuntaa että oppilaita.

Altistuneisiin on otettu yhteyttä eilisen tiistai-illan aikana. Evijärven yläkoulun tartuntalähde on tiedossa. Osa liittyy Järvi-Pohjanmaan tartuntoihin ja osa matkailuun.

Evijärven yläkoulu ja lukio siirtyvät tästä päivästä alkaen etäopetukseen ainakin tämän kuun loppuun saakka. Perjantaina tehdään päätöksiä siitä, voidaanko lähiopetusta Evijärven yläkoulussa ja lukiossa jatkaa tiistaista 1.12. alkaen. Vielä aamulla etäkouluun siirtymisen kerrottiin koskevan vain 7-luokkalaisia.

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen tartunnanjäljityksen resurssia vahvistetaan koronatapausten takia.

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella on nyt erittäin tärkeää välttää tarpeetonta liikkumista julkisissa tiloissa. Niin ikään tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Maskin käyttöön on edelleen voimassa vahva suositus.

Lue seuraavaksi